Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi mengt zich met zijn vernieuwde Mi Mix 3 in 5G-race

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2019, 13:32 CategorieAndroid

Net als zoveel andere bedrijven heeft Xiaomi vandaag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het een 5G-smartphone lanceert. Het nieuwe model zal een nieuwe versie zijn van de Mi Mix 3, een telefoon die eind vorig jaar in China onthuld werd.

Nieuwe 5G-telefoon

Deze vernieuwde Mi Mix 3 beschikt dus over een 5G-modem. Dat zal de Snapdragon X50-modem zijn, waarmee het een van de eerste smartphones is die daarover beschikt. Het toestel kan volgens de fabrikant in één tel een video van 15 minuten downloaden. Daarnaast is er nog een nieuwe processor ingebouwd: de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855.

Naast de nieuwe processor en 5G-modem brengt deze smartphone van Xiaomi nog een 6,39-inch scherm met zich mee. Dat is een amoled-scherm van Samsung, dat over een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels beschikt. Verder heeft het scherm een beeldverhouding van 19.5:9 en de telefoon heeft nog een 12-megapixel AI-dual camera. Dat is dezelfde camera die in de reguliere versie van de Mi Mix 3 zit. Verder kunnen gebruikers een selfie knippen met de 24MP/2MP camera aan de voorkant.

Steeds meer smartphonefabrikanten rollen eigen 5G-apparaten uit. Qualcomm, dat verantwoordelijk is voor de technologie die aan het hart van de vernieuwde Mi Mix 3 staat, blaakt zo erg van vertrouwen dat het van de daken roept dat het 5G-tijdperk nu is aangebroken. Xiaomi is iets rustiger daarin en laat weten dat de telefoon in mei beschikbaar is.

De nieuwe Mi Mix 3 kost 599 euro en is te koop in Onyx Black en Sapphire Blue.

  • Delen:
Xiaomi Mi 8 SE
Android Oreo (8.x)
Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.