Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi 9 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 855

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2019, 11:10 CategorieAndroid

Xiaomi heeft op woensdag officieel de Xiaomi Mi 9 onthuld. Dit toestel beschikt over de Qualcomm Snapdragon 855-processor. Het scherm is 6,39-inch groot en beschikt bovenaan over een kleine, druppelvormige inkeping.

Dit is de Xiaomi Mi 9

Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Mi 9 onthuld. Dit toestel beschikt over een amoled-scherm van 6,39-inch en een full hd+-resolutie. Dat scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 6. Bovenaan zit een druppelvormige inkeping waar onder meer de frontcamera in verwerkt zit. Eén van de betere functies die Xiaomi meteen aanprijst, is de ondersteuning voor de donkere modus. Door die te activeren, zou je tot 83 procent energieverbruikt (van het display) kunnen besparen wanneer het scherm wordt ingesteld op de maximale helderheid.

De Xiaomi Mi 9 heeft verder een in-display vingerafdrukscanner en een speciale modus voor gaming. Daarnaast is er een knopje voor de Google Assistent aanwezig, speciaal voor gebruikers in het westen. Naast een Qualcomm Snapdragon 855, is er ook een accu met een vermogen van 3.500 mAh aanwezig. Achterop zitten drie camerasensoren, namelijk van 48-, 16- en 12-megapixel. De laatste twee beschikken respectievelijk over een wijde lens en de mogelijkheid tot twee keer optisch inzoomen. De frontcamera heeft 20-megapixel.

De Mi 9 zal in drie kleuren beschikbaar zijn: paars, blauw en zwart. Omgerekend kost het model met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte 393 euro, exclusief btw. Er zal ook een speciale editie aankomen, die 524 (ex. btw) zal kosten. Deze versie heeft 12 GB aan werkgeheugen. Ook komt er nog een goedkoper model op de markt: de Xiaomi Mi 9 SE. Deze telefoon heeft een amoled-scherm van 5,97-inch, een 48-megapixelcamera en beschikt eveneens over een in-display vingerafdrukscanner.

  • Delen:

Reacties

  1. Mike
    20 februari, 2019 om 11:29

    Wanneer in Nederland te koop?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.