Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zakelijke testlicentie van Apple wordt gebruikt voor gehackte applicaties

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2019, 9:59 CategorieApplicaties

Softwarepiraten misbruiken de zakelijke testlicentie van Apple voor het uitbrengen van gehackte apps als Pokémon Go, Spotify en meer. Dat zijn niet de enige populaire applicaties, ook komen Minecraft, Angry Birds en nog veel meer applicaties aan bod.

Zakelijke testlicentie van Apple wederom in het nieuws

De laatste tijd horen we veel over de zakelijke testlicentie van Apple en het misbruik van bedrijven als Facebook en Google en de manier waarop porno- en gokapplicaties toch hun weg vinden naar iOS-apparaten. Nu is duidelijk dat het programma ook wordt gebruikt voor het uitbrengen van gehackte apps, zoals Spotify, Pokémon Go, Minecraft en Angry Birds. Dat schrijft Reuters donderdag. Middels deze gehackte apps hoeven gebruikers niet te betalen voor een muziekabonnement of de digitale aankopen die worden aangeboden.

De softwarepiraten verdienen hier echter wel aan door een vip-jaarabonnement uit te brengen dat mensen toegang geeft tot de gehackte apps, die bovendien “stabieler dan de gratis app-versies” zouden moeten zijn. Apple heeft al gereageerd door een aantal accounts offline te halen, maar ondertussen verschijnen er gewoon andere aanbieders met eenzelfde soort abonnement. Het is inmiddels duidelijk dat Apple een probleem om handen heeft met de zakelijke licenties: er lijkt vooralsnog weinig tot geen overzicht te zijn op deze apps.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.