Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE springt met de Axon 10 Pro 5G ook aan boord van de 5G-wagon

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2019, 12:44 CategorieAndroid

We kunnen nu alvast zeggen dat de mobiele trend van het MWC dit jaar 5G is. Ook het Chinese ZTE springt aan boord van die wagon. Daarvoor lanceert het de Axon 10 Pro 5G. Maar het bedrijf komt ook met de nieuwe ZTE Blade 10. Enigszins opmerkelijk is het gebrek aan details over de telefoons.

De ZTE Axon 10 Pro 5G

De Axon 10 Pro 5G zal aangedreven worden door een Spadragon 855-processor. Daarnaast is er een SDX50 5G-modem ingebouwd, zodat de telefoon downloadsnelheden van tot wel 2Gbps haalt. Daarvoor moet je natuurlijk wel een 5G-netwerk ter beschikking hebben, maar daar werken providers aan. Hier in Nederland verwacht men in de loop van 2020 de eerste netwerken te hebben.

De Axon 10 Pro 5G beschikt verder nog over drie camerasensoren aan de achterkant. Het gaat om een reguliere camera, een groothoeklens en een telelens. Deze sensoren beschikken verder over AI-functies, zodat je bijvoorbeeld zelf weinig aan de instellingen hoeft te veranderen. De selfiecamera een de voorkant beschikt over een 20-megapixelsensor.

Verder heeft de telefoon nog een vingerafdrukscanner onder het scherm. Afgezien daarvan zijn er weinig details onthuld over de specificaties van de Axon 10 Pro 5G. Zo is niet bekend hoeveel werk- en opslaggeheugen er is en weten we niets over het scherm. Wel is bekend dat de smartphone in de eerste helft van dit jaar naar Europa komt.

De Blade 10

Ook nieuw is de Blade V10, een telefoon waar we dan weer iets meer vanaf weten. Deze smartphone heeft twee camera’s ter beschikking op de achterkant: een 16- en een 5-megapixelsensor. Maar de selfiecamera is wellicht interessanter: die beschikt over een 32-megapixelsensor en AI-functies.

De Blade V10 heeft verder een 6,3-inch scherm en draait op Android Pie. Het toestel beschikt over een nog onbekende processor die geklokt is op 2,1GHz en acht kernen heeft. Ook dit toestel is straks in Nederland beschikbaar, tegen nog onbekende prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.