Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Arcade: Abonnementsdienst voor games aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2019, 19:15 CategorieGaming

Naast Apple News Plus, een abonnementsdienst voor kranten, tijdschriften en andere magazines, heeft Apple nog een abonnementsdienst aangekondigd. Dit keer voor games onder de naam Apple Arcade. De abonnementsdienst komt naar iOS, Mac en Apple TV.

Met Apple Arcade krijg je voor een vast bedrag per maand toegang tot premium games. Premium games zijn games waar je anders een vast bedrag voor zou moeten betalen om deze te kopen. Deze games komen dan ook niet met advertenties. Het gaat hier dus niet om free-to-play games, maar de dienst richt zich echt op spellen waar je normaal voor had moeten betalen. Apple wil een omgeving gaan creëren voor de echte gamer met games die ook op de spelcomputer of pc niet zouden misstaan. Het is dan ook geen streamingdienst. Je zult de spellen daadwerkelijk op je apparaat moeten zetten.

Apple Arcade komt naar 150 landen

In de bijbehorende video zien we onder andere een nieuwe game met Sonic in de hoofdrol en een aantal platformers. Een volledige lijst met nieuwe games is nog niet gegeven. De spellen kun je rechtstreeks downloaden en spelen vanuit de Apple Store, waar een nieuw tabblad in zal verschijnen voor de nieuwe abonnementsdienst. Direct vanaf de start zullen ruim honderd nieuwe en exclusieve games voor Apple Arcade verschijnen. Deze spellen zul je niet op een ander platform vinden. Apple Arcade verschijnt later dit jaar in meer dan 150 verschillende landen. Of Nederland hier bij zit is nog niet bekend, maar is wel waarschijnlijk. Prijzen voor de abonnementsdienst zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.