Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bètaversie Excel op Android laat je nu tabellen digitaliseren

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2019, 9:54 CategorieApplicaties

Er is nu een nieuwe bètaversie van Excel op Android beschikbaar die mensen in staat stelt tabellen te digitaliseren. Gebruikers maken een foto van de tabel die ze in een sheet willen hebben staan, zodat het programma de gegevens één-op-één kan overnemen.

Tabellen digitaliseren met Excel op Android

Afgelopen september liet Microsoft een toffe functie zien: insert data from picture. Deze technologie combineert twee bestaande technieken, namelijk ocr (optical character recognition) en kunstmatige intelligentie, die gebruikers in staat stelt tabellen van verpakkingen of papier af te halen en te converteren naar een digitaal tabel. Deze mogelijkheid is nu beschikbaar voor de mensen die de bètaversie van de app op Android uitproberen. Microsoft beloofde de functie snel voor deze testers, uiteindelijk heeft dat dus zo’n vijf maanden geduurd.

Hoewel de mogelijkheid vooralsnog niet perfect werkt (het heeft niet voor niets zo lang geduurd voordat we er überhaupt mee aan de slag konden), werkt het toch best goed voor de eerste iteratie van de software. Excel is meer dan prima in staat de informatie te scheiden zoals dat op papier is gebeurd. Nadat alles is ingeladen kun je de boel natuurlijk nog even nalopen en aanpassen, maar de kans is aanwezig dat je dat helemaal niet hoeft te doen. Wil je deze functie ook al uitproberen? Meld je dan aan voor de bètaversie van de applicatie.

  • Microsoft Excel
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.