Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Binnen een paar jaar betaalbare opvouwbare smartphones van Huawei’

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 16:44 CategorieAndroid

In een interview met Tweakers heeft Walter Li, directeur van de telefoondivisie van Huawei in Europa, aangegeven dat het bedrijf binnen een paar jaar betaalbare opvouwbare smartphones op de markt wil brengen in het middensegment.

De aangekondigde Mate X, de eerste opvouwbare smartphone van het Chinese bedrijf, gaat straks 2300 euro kosten. Een prijs die voor veel mensen niet haalbaar zal zijn. Walter Li ziet de prijs in de komende jaren steeds verder dalen, naarmate het goedkoper zal worden om een opvouwbare smartphone te produceren. Eerst zal de prijs zakken naar de huidige prijs van high-end smartphones en vervolgens ook naar de prijs van de huidige midrangers in smartphoneland.

Huawei Mate X vs. Samsung Galaxy Fold

De Huawei Mate X werd tijdens de MWC 2019 in Barcelona gepresenteerd. De opvouwbare smartphone van Huawei met flexibel oled-scherm krijgt 5g-ondersteuning en komt met het Falcon Wing Design. Bij dit design is één zijkant iets dikker. Ingeklapt valt het display hier precies achter weg, waardoor je geen uitstekende delen of verdikkingen hebt. Het design is hierbij anders dan die van de opvouwbare smartphone van Samsung. De Samsung Galaxy Fold vouwt namelijk naar binnen toe.

Het is nog onduidelijk of Huawei gaat vasthouden aan het Falcon Wing Design, of dat ze in de toekomst ook gaan experimenteren met andere manieren om de smartphone op te vouwen. Volgens Walter Li is de Mate X zeker geen prototype, maar een echt commercieel product. In eerste instantie zal Huawei een half miljoen exemplaren gaan produceren. Dit kan wellicht oplopen als er meer vraag naar is.

  • Delen:
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.