De beste smartphones van dit moment (lente 2019)

22 maart 2019 + 10 minuten 2 Reacties
honor-view-20-foto-2

Vier keer per jaar helpen we je met een overzicht van de beste smartphones in onze uitgebreide koopgids. Het is de hoogste tijd een overzicht te maken van de beste smartphones van dit moment, zodat je het voorjaar in elk geval goed door kunt komen.

Ieder seizoen maken we een overzicht van de beste smartphones en tablets van dit moment. De wintermaanden zijn gelukkig weer voorbij en de lente is zojuist aangebroken. Een goed moment om te kijken welke smartphones op dit moment de beste zijn. We kijken hierbij niet alleen naar modellen die de afgelopen drie maanden zijn uitgekomen, maar tevens naar eerdere modellen. Mochten deze nog steeds goed presteren in de huidige wereld van de smartphones, dan zullen deze eveneens opgenomen worden in het overzicht. Gisteren kon je het nieuwe overzicht al lezen van de beste tablets. Vandaag zijn de smartphones aan de beurt.

Voor het overzicht spelen verschillende factoren een rol. Allereerst natuurlijk de kwaliteit van een smartphone. Daarnaast speelt de prijs tevens ook een belangrijke rol, welk model biedt het meeste waar voor het geld? Om high-end modellen te vergelijken met budgetsmartphones is natuurlijk niet helemaal eerlijk. De meeste high-end toestellen scoren nu eenmaal beter op het gebied van het scherm, de specificaties en de mogelijkheden. Daarom kijken we naar verschillende marktsegmenten en nemen we zowel budgettoestellen, midrangers en high-end modellen in dit overzicht op. Zo kan iedereen een goede smartphone vinden, ongeacht het budget.

Wil je zelf meer onderzoek doen? Kijk dan eens in onze tabletdatabase. In deze database kun je zelf snel en gemakkelijk een nieuwe smartphone vinden. Aan de hand van de gewenste specificaties selecteer je al jouw voorkeuren, waarna je al snel de resultaten te zien krijgt van toestellen die aan jouw wensen voldoen. Tevens kun je hier zelf een bezoekersreview plaatsen en onze andere bezoekers helpen met het uitzoeken van een nieuwe smartphone.

iOS 12 vs. Android 9.0 Pie

De strijd in smartphoneland gaat niet alleen tussen de verschillende fabrikanten, maar ook tussen twee besturingssystemen. Microsoft heeft zich eerder uit de strijd teruggetrokken, waardoor iOS en Android met z’n tweeën de dienst uitmaken. Apple heeft iOS 12, deze vind je terug op alle iPhones, terwijl Google’s laatste versie Android 9.0 Pie heet. Deze vind je terug op vrijwel alle andere toestellen.

Bij iOS ben je eigenlijk altijd verzekerd van jarenlange updates. Dit doet Apple uiteraard gewoon zelf. Doordat zoveel verschillende fabrikanten gebruikmaken van Android, en daar vaak zelf ook nog een eigen softwareschil overheen zetten, verschilt het heel erg per fabrikant en zelfs per toestel of en wanneer er updates komen voor Android-toestellen. Bij Google’s eigen Pixel-toestellen en Android One zit je eigenlijk altijd goed. High-end modellen worden daarnaast ook altijd wel een flinke tijd ondersteund, maar bij goedkopere Android-toestellen is het vaak de vraag of er nog wel een update komt.

De laatste versie van Apple is op dit moment iOS 12.1, maar versie 12.2 staat in de startblokken en verwachten we eigenlijk ieder moment. Google’s laatste versie is Android 9.0 Pie, maar er verschijnen ook nog altijd smartphones met Android 8.0 Oreo. Google zit echter niet stil, want de opvolger van Android 9.0 Pie is in de maak onder de naam Android Q.

De trends van dit moment

Twee camera’s, drie camera’s, vier camera’s, vijf camera’s. De afgelopen tijd zijn smartphonecamera’s misschien wel één van de belangrijkste eigenschappen geworden van een smartphone. Wat begon met een enkele camera, gevolgd door een dubbele camera is nu al verdergegaan naar toestellen met vijf camera’s. De aankomende Nokia 9 PureView is hiervan een goed voorbeeld. Dit toestel heeft vijf camera’s met ZEISS-lenzen aan de achterzijde en ook nog een frontcamera. In totaal zijn er dus zes camera’s op het toestel aanwezig. In sommige gevallen gaat het om bijvoorbeeld een hoofdcamera, een groothoek en een telelens, maar bij de Nokia om vijf camera’s van twaalf megapixel. Door foto’s te maken met verschillende belichtingstijden kunnen de camera’s de foto samenvoegen tot één gedetailleerde foto.

Over de scherminkeping is nog niet iedereen het eens. De klassieke grote notch, een waterdruppel of een schuifcamera worden allemaal nog gebruikt. De nieuwste trend zijn gaten in het display voor de frontcamera, zoals bij de nieuwe Samsung Galaxy S10 en de Honor View 20. Ook ToF-sensoren en vingerafdruksensoren onder het scherm behoren tot de nieuwste trends.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Het goede nieuws is dat er vrijwel geen slechte smartphones meer op de markt verschijnen en komt het allemaal op persoonlijke voorkeur aan. Heb je een voorkeur voor een fabrikant of besturingssysteem? Kijk goed naar de functies die je nodig denkt te hebben. Wil je snelle specificaties om ook games te kunnen spelen? Of vind je de camera’s belangrijker? Budget is natuurlijk ook van belang. Gelukkig bieden veel goedkopere midrangers tegenwoordig ook al goede specificaties en camera’s, zodat er voor iedereen een goede smartphone te vinden is.

De beste smartphones van dit moment

Na de introductie is het de hoogste tijd om te kijken naar de beste smartphones van dit moment. De lijst hieronder is opgesteld in willekeurige volgorde. Het bovenste toestel is dus niet automatisch het beste toestel uit het overzicht. Uit ieder segment vind je meerdere toestellen in het overzicht, waarbij we ook kijken naar de verschillende fabrikanten en besturingssystemen. Zo is er voor ieder budget een goede smartphone te vinden.

Honor View 20

De Honor View 20 is een zeer goede smartphone uit het middensegment met enkele opvallende kenmerken. Zo is dit het eerste toestel met een cameragat op het display en valt met name de 48-megapixelcamera aan de achterkant op. De Honor View 20 is wellicht de beste smartphone die we tot nu toe van Honor gezien hebben. De schermkwaliteit is ietsje minder, maar qua specificaties kan dit toestel zich meten met de veel duurdere Huawei Mate 20 Pro. De 48-megapixelcamera maakt daarnaast ook prima foto’s.

Zo is het heel fijn dat Honor, als dochter van Huawei, dezelfde specs aan kan bieden als een Huawei Mate 20 Pro, maar dan voor een lager prijspunt. Daarnaast zijn we erg te spreken over de kwaliteit van de foto’s en zorgt het cameragat ervoor dat we meer dan genoeg scherm over hebben om van die levendige kleuren te genieten. Dat optische effect op de achterkant maakt deze unieke smartphone ook echt af.

Bekijk de productpagina van de Honor View 20 voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen of lees de review van de Honor View 20.

iPhone XS en XS Max

Het nieuwste vlaggenschip van Apple is de iPhone XS en de grotere iPhone XS Max. Beide smartphones zijn in september op de markt gebracht. Qua specificaties zijn dit de beste iPhones die op de markt zijn. Een krachtige processor, voldoende werk- en opslaggeheugen en grote oled-schermen zijn aanwezig, net als prima camera’s. De keerzijde is wel de prijs, want de nieuwe iPhones zijn zeker niet goedkoop. Beide modellen kosten meer dan 1000 euro. Daar heb je echter wel één van de betere smartphones van dit moment voor.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPhone XS en bekijk ook de productpagina van de iPhone XS Max.

LG G7 Fit

Ten tijde van de lancering miste dit toestel eigenlijk een doel. Qua prijs lag het te dicht bij de in prijs zakkende LG G7 ThinQ, maar dat wil zeker niet zeggen dat dit een slecht toestel is. Sterker nog, ook de prijs van de LG G7 Fit is inmiddels zover gedaald, dat het een uitstekende keuze in het budgetsegment is. Het toestel neemt veel eigenschappen over van het vlaggenschip van LG, zoals de BoomBox-luidspreker, 32-bit hifi quad-dac en ondersteuning voor DTS:X 3D Sound. Combineer dat met een uitstekend scherm, prima camera’s en zeer behoorlijke specificaties en je hebt voor net iets meer dan tweehonderd euro één van de beste toestellen in het budgetsegment te pakken met de LG G7 Fit.

Op de LG G7 Fit is niet zoveel aan te merken. Voor de prijs heb je qua hardware een uitstekend toestel in handen dat meer dan prima aan al je wensen zal voldoen. De Snapdragon 821 zal voor de meeste gebruikers nog snel genoeg zijn. De mogelijkheden op het gebied van audio zijn ongekend voor een toestel in dit prijssegment. De camera’s zijn zeer degelijk en de kunstmatige intelligentie is een leuk extraatje. Het is best indrukwekkend te noemen wat LG in dit betaalbare toestel heeft weten te stoppen.

Bekijk de productpagina van de LG G7 Fit voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen of lees de review van de LG G7 Fit.

Huawei Mate 20 Pro

De nieuwe Huawei P30 komt eraan, maar tot die tijd is de Mate 20 Pro duidelijk het beste toestel van de Chinese fabrikant. Niet alleen dat, het is mogelijk ook één van de beste smartphones van dit moment. Het toestel heeft zeer krachtige specificaties, fantastische camera’s, een vingerafdruksensor onder het scherm en diverse slimme functies in huis. Het toestel is de afgelopen maanden in prijs gedaald, maar je zult nog altijd bijna 800 euro moeten betalen om van dit alles te kunnen genieten.

De Huawei Mate 20 Pro is een prachtige Android-telefoon. Niet alleen als je kijkt naar het design, maar vooral ook als je afgaat op de nieuwe functies, de cameramogelijkheden en de software. Zo is er een recente beveiligingspatch geïnstalleerd en krijgen gebruikers meteen toegang tot Android 9.0 Pie (al is het nog maar de vraag wanneer toekomstige updates gaan verschijnen). Vooraf geïnstalleerde apps en de jungle aan mogelijkheden kunnen voor wat roet in het eten zorgen, maar hier vinden we niets dat onoverkomelijk is, gelukkig.

Bekijk de productpagina van de Huawei Mate 20 Pro voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen of lees de review van de Huawei Mate 20 Pro.

Asus ROG Phone

Koop je een smartphone met name om te gamen? Dan is de Asus ROG Phone ongetwijfeld de beste gamingsmartphone van dit moment. Het toestel heeft snelle specificaties om games als Fortnite of PUBG Mobile moeiteloos te kunnen spelen, maar komt daarnaast met extra’s als een vibratiemotor, uitstekende speakers en een fantastisch scherm. Het design is iets wat je moet liggen, want deze is echt op gamers gericht. Uiteindelijk blijft het natuurlijk gewoon een smartphone, want ook hiermee kun je prima bellen of berichten sturen. Je moet echter wel groot fan zijn van gamen op de smartphone, want voor het bedrag van dit toestel koop je ook drie PlayStation 4’s en vier Xbox One’s.

De Asus ROG Phone is dat ook, maar biedt gelukkig wel meer aan in vergelijking met andere high-end smartphones. Zo is de processor hoger geklokt en krijg je veel meer werkgeheugen dan je gemiddeld zult tegenkomen in vlaggenschepen. Bovendien zijn de speakers echt top, is er een vibratiemotor aanwezig, heeft het apparaat werkelijk waar een fantastisch scherm en kun je dus genieten van de betere prestaties van dit moment.

Bekijk de productpagina van de Asus ROG Phone voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen of lees de review van de Asus ROG Phone.

OnePlus 6T

Een alleskunner uit het middensegment is de OnePlus 6T. Alhoewel de prijzen van OnePlus tegenwoordig steeds meer stijgen ten opzichte van de vorige modellen, haal je met de OnePlus 6T nog altijd een smartphone in huis die zich kan meten de absolute top. En dat voor een veel lagere prijs. De OnePlus 6 heeft een prima oled-scherm, een vingerafdruksensor onder het scherm en uitstekende specificaties.

In de basis is de OnePlus 6T een fantastisch toestel. We gaan dit keer echter niet zo ver als beweren dat dit het beste Android-toestel is van dit moment, want daarvoor hebben we te veel kanttekeningen bij de ervaring gezet. Ben je op zoek naar een razendsnel Android-apparaat met snelle software, soepele bediening, veel mogelijkheden en nieuwe technologieën voor een relatief lage prijs? Dan is dit toestel het toestel voor jou. Maar wees je wel bewust van de beperkingen die er zijn en de opmerkingen die we hebben geplaatst.

Lees ook onze review van de OnePlus 6T.

Huawei P Smart (2019)

De Huawei P Smart (2019) verscheen in de afgelopen maanden en kan goed omschreven worden als de budgettopper van het eerste deel van 2019. Voor nog geen tweehonderd euro haal je een prima smartphone in huis met een goed scherm, een prima design en een vingerafdruksensor. De Huawei P Smart (2019) draait op de nieuwste versie van Android (9.0 Pie) en heeft bovendien een dubbele camera aan de achterzijde. De Chinese fabrikant richt zich met de P Smart-lijn met name op jongeren, maar iedereen kan met dit toestel voor weinig geld van een goede smartphone genieten.

Al met al biedt Huawei wederom veel waar aan voor relatief weinig geld, wat vooral voor de mensen met een beperkt budget als muziek in de oren moet klinken. Zo zijn er weinig smartphones in dit segment met een display die ver boven zijn prijscategorie zit. Het grote scherm met zijn hoge resolutie en hoogste aantal pixels per inch (van de afgelopen zes, zeven maanden) oogt best mooi en de kleuren komen goed tot hun recht. Verder ziet het toestel er tof en jong uit, is er een koptelefoonaansluiting aanwezig en mag je rekenen op een vingerafdrukscanner. Android Pie is dan nog de kers op de slagroomtaart.

Bekijk de productpagina van de Huawei P Smart (2019) voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen of lees de review van de Huawei P Smart (2019).

Samsung Galaxy S10, S10+ en S10E

Samsung is terug met de nieuwe Galaxy S10-serie. Dit keer zijn er maar liefst drie toestellen binnen de serie uitgebracht. Naast het reguliere model (6,1-inch) is daar ook de grotere S10+ (6,4-inch) en de goedkopere S10E (5,8-inch). Samsung kiest niet voor een notch. Daarom vinden we op het amoled-scherm een cameragat in het display verwerkt. De specificaties zijn wederom prima in orde. Alle modellen delen dezelfde snelle processor. Het reguliere model en de S10+ hebben drie camera’s aan de achterzijde die prima foto’s maken, de S10+ heeft daarnaast ook nog twee camera’s aan de voorzijde. De S10E moet het doen met een dubbele achtercamera. Ook de ultrasonische vingerafdruksensor onder het scherm ontbreekt op dit toestel.

Bekijk de productpagina’s van de Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ en de Samsung Galaxy S10E voor een overzicht van alle specificaties en de laagste prijzen. Verwacht binnenkort een uitgebreide review van de Samsung Galaxy S10 op onze website.

Smartphones vergelijken

Alle smartphones kun je vergelijken op onze website. In de tablets database vind je een overzicht van alle modellen die we op dit moment verkrijgbaar zijn. Vergelijk ze aan de hand van specificaties, prijzen en meer. Wil je nog meer recensies lezen over alle toestellen die we getest hebben? Kijk dan eens bij het overzicht van recensies van smartphones en tablets.

Reacties (2)