Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste bèta Android Q gelanceerd voor Pixel-telefoons, krijgt 6 bèta’s

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2019, 9:33 CategorieAndroid

Google heeft woensdagavond Nederlandse tijd de eerste bèta van Android Q uitgebracht. Dit is de nieuwste versie van het Android-systeem. Tussen nu en de uiteindelijke release kunnen testers rekenen op nog vijf andere bèta’s.

Android Q nu uit te proberen

De eerste bèta van Android Q is nu beschikbaar. Q wordt uiteindelijk de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem en staat (in het kort) in het teken van meer privacyfuncties, betere deelmogelijkheden, opvouwbare smartphones en betere beeldkwaliteit. Wil je ook meedoen met deze bèta? Dat kan, maar daar heb je wel een Pixel-smartphone voor nodig. Wanneer je er eentje hebt, dan kun je je hier aanmelden voor het programma. Vervolgens kan het even duren voordat de update daadwerkelijk arriveert.

In totaal zal Android Q zes bèta’s gaan krijgen. Tussen nu en de uiteindelijke release, dat ergens in het derde kwartaal van 2019 moet gaan gebeuren, verschijnen dus nog vijf bèta-updates. Zie de tijdlijn hierboven. Bèta 2 en 3 staan in het teken van kleinere updates, terwijl 4 de laatste api’s moet toevoegen en 5 en 6 een zo goed als uiteindelijke versie moet zijn die later dit jaar voor iedereen wordt gelanceerd. Ook goed om te weten: de eerste generatie Pixel-smartphones krijgt straks ook de update naar de nieuwe Android-versie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.