Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play laat mensen reclame zien in ruil voor digitale aankopen

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2019, 10:11 CategorieApplicaties

Google Play introduceert een nieuwe manier voor ontwikkelaars om geld te verdienen aan de digitale aankopen binnen hun applicaties. Voortaan kunnen mensen er ook voor kiezen een advertentie te bekijken, waarna ze toegang krijgen tot een digitaal onderdeel dat normaliter geld kost.

Reclame kijken voor digitale aankopen in Google Play

Veel applicaties en games binnen Google Play bieden digitale aankopen aan: nieuwe levels, spullen of andere onderdelen die voor een klein bedrag gekocht kunnen worden. Maar voortaan zou je ook de optie gepresenteerd kunnen krijgen waarbij je toegang krijgt tot die digitale goederen door een advertentie te bekijken. De digitale downloadwinkel introduceert namelijk Rewarded Products, een gemakkelijkere manier voor ontwikkelaars om geld te verdienen aan hun apps, zonder dat de gebruiker daar direct geld voor neerlegt.

Deze optie wordt nu ook al vaak aangeboden door ontwikkelaars, maar met dit nieuwe programma hoeven ontwikkelaars de mogelijkheid niet zelf meer op te bouwen. Nu hoeven ontwikkelaars de tools alleen maar te gebruiken van Google, waardoor het een kwestie van inbouwen is. Het programma is gelanceerd in bèta, dus er kunnen nog fouten in zitten. Ook kunnen er nog dingen veranderen in de toekomst. Voor gamers betekent dit een extra mogelijkheid voor toegang tot digitale goederen — maar uiteindelijk dus ook meer advertenties.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.