Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt mogelijk ook aan een opvouwbare smartphone

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2019, 9:41 CategorieAndroid

Er is een patent opgedoken van Google dat suggereert dat de zoekmachinegigant werkt aan een opvouwbare smartphone. Er is in elk geval geëxperimenteerd met een opvouwbaar scherm, is uit het patent op te maken.

Werkt Google aan een opvouwbare smartphone?

Uit een recent opgedoken patent van Google is op te maken dat het bedrijf heeft geëxperimenteerd met opvouwbare schermen. Het scherm is vergelijkbaar met de schermen die we zijn tegengekomen op de Huawei Mate X en Samsung Galaxy Fold. In het patent staat een manier beschreven waarop een oled-paneel zou kunnen worden gebogen en worden gebruikt in een ‘modern computing device‘. Opmerkelijk is echter dat Google zelf geen hardware fabriceert en dat werk vaak uitbesteed aan hardwarepartners.

Zo worden de Pixel-smartphones bijvoorbeeld gemaakt door HTC en LG. Echter, dit betekent niet dat er nooit een product op de markt kan verschijnen dat is gebaseerd op deze technologie. Google kan natuurlijk het patent door een ander bedrijf in gebruik laten nemen, waardoor er mogelijk toch een opvouwbare smartphone van de zoekmachinegigant kan verschijnen. Dit scherm is op twee manieren op te vouwen: met beide kanten naar elkaar toe of in de vorm van de letter z (zoals je hierboven op de afbeelding kunt bekijken).

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.