Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Hackers kraken iPhone door middel van gestolen prototypes’

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2019, 10:27 CategorieiPhone

Naar verluidt kunnen hackers de iPhone kraken door gebruik te maken van gestolen prototypes die bij Apple vandaan zijn gehaald. Mogelijk is er zelfs een grijze markt voor dit soort Apple-telefoons, waardoor hackers kunnen zoeken naar kwetsbaarheden in de iOS-software. Apple heeft niet bevestigd dat deze speciale iPhones zouden bestaan.

Grijze markt voor gestolen iPhone-prototypes

Motherboard schrijft dat er nu een grijze markt is waar mensen handelen in gestolen iPhone-prototypes. Deze modellen komen rechtstreeks uit de productiehallen van de fabrikant. Dit soort apparaten zijn ongekend waardevol voor beveiligingsonderzoekers, aangezien die Apple kunnen helpen bij het ontdekken van vroege lekken en andere kwetsbaarheden (zogenaamde 0days). Dat kan doordat deze telefoons draaien op Switchboard, een aangepaste versie van het iOS-besturingssysteem waarbij toegang tot de root gemakkelijk te behalen is.

De bronnen van Motherboard claimen dat de Switchboard-telefoons – bijvoorbeeld een iPhone X van 1.800 dollar (1.600 euro) – al hebben kunnen helpen bij het ontwikkelen van handzame Cellebrite-apparaten (Cellebrite is een hackbedrijf) die naar verluidt worden gebruikt door bijvoorbeeld de politie voor het openbreken van de iPhone van terroristen. Ondanks het idee dat Apple apparaten zou gebruiken voor het kunnen beveiligen van hun consumentenproducten, heeft het bedrijf uit Cupertino het bestaan van deze speciale iPhones niet bevestigd.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.