Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P30 Lite duikt stilletjes op in Canada en de Filipijnen

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2019, 15:49 CategorieAndroid

Waar de Huawei P30 en de Huawei P30 Pro gisteren met veel bombarie werden aangekondigd in Parijs, zo stil bleef het rond de Huawei P30 Lite. Hoe zit het nu precies met dit toestel?

De afgelopen 24 uur dook de Huawei P30 Lite op in verschillende landen. In de Filipijnen werd het toestel online geplaatst op verschillende webwinkels en nu is het toestel ook opgedoken op de officiële website van Huawei in Canada. Alhoewel er officieel geen specificaties zijn vrijgegeven, hebben we genoeg informatie kunnen verzamelen om de exacte details over het toestel vrij te geven.

Zo krijgt de Huawei P30 Lite een 6,15″-scherm met een resolutie van 2.312 bij 1.080 pixels. Het toestel heeft een kleine notch (waterdruppel) aan de bovenkant van het scherm. De processor is een Kirin 710, dat duidelijk minder snel is dan de Kirin 980 van de twee grotere broers. Verder krijgt het toestel 6 GB werkgeheugen, 128 GB opslaggeheugen, een vingerafdruksensor aan de achterkant en een batterij met een capaciteit van 3.340 mAh.

Ook de P30 Lite krijgt drie camera’s aan de achterkant. Zo is daar een hoofdcamera met 24 megapixel, een groothoeklens van acht megapixel en een dieptesensor met twee megapixel. De camera aan de voorkant heeft 32 megapixel.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P30 Lite lijkt daarmee op de twee grotere broers, maar dan met net iets minder functies en wat lagere specificaties. Het toestel zou begin april op de markt moeten verschijnen voor omgerekend 284 euro in de kleuren Midnight Black, Pearl White en Peacock Blue.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.