Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P30 Pro te zien als renders, specs gelekt van beide modellen

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2019, 9:35 CategorieAndroid

Er zijn renders gelekt waarop we de Huawei P30 Pro te zien krijgen. Het toestel wordt eind maart officieel gepresenteerd. Daarnaast zijn de specificaties van beide modellen al op internet te vinden; zo blijven er nog weinig verrassingen over.

Renders van Huawei P30 Pro

Volgende week worden de Huawei P30 Pro en P30 officieel aangekondigd tijdens een persevenement in Parijs. Ondertussen zijn er al renders gelekt waarop we de P30 Pro te zien krijgen. Op één van de renders is de camera van dit model goed zichtbaar. Naar verluidt krijgt de cameramodule een hybride sensor, waardoor gebruikers tot tien keer kunnen inzoomen. De optische zoom zou tot 7,8 keer te gebruiken zijn; de overige 2,2 zou worden bereikt door softwaremogelijkheden. Ook is te zien dat er drie lenzen aanwezig zijn.

Eén van de lenzen is een veertig megapixelsensor (f/1.6). De tweede is er eentje van twintig megapixel (f/2.2), terwijl de derde periscoop is (waarmee zover kan worden ingezoomd). Onder de module zit nog een kleine time of flight-sensor, waardoor ook diepte kan worden opgemeten. Voorop zit een oled-scherm van 6,47-inch, met bovenaan een kleine waterdruppelnotch. In die notch zit een enkele camera zonder infraroodsensor. Er zal wel ontgrendeling via gezichtsherkenning zijn, maar mogelijk zal dit nu minder veilig zijn.

De Huawei P30 Pro krijgt waarschijnlijk geen speakeropening aan de onderkant. In plaats daarvan zou het oled-scherm het geluid via trillingen ten gehore brengen, net zoals de LG G8 ThinQ dat doet. Onder het scherm zal een vingerafdrukscanner worden geïmplementeerd. Onder de motorkap zit een Kirin 980-processor, 8 GB aan werkgeheugen en 128, 256 of 512 GB aan interne opslagruimte. Die ruimte kan worden uitgebreid middels de eigen Nanomemory-kaarten van het Chinese bedrijf.

Verder is er nog een accu met een vermogen van 4.200 mAh, evenals een ip68-certificaat. Er is geen ondersteuning voor 5g, maar dat is ook helemaal niet erg — voorlopig duurt het nog wel even voordat dat netwerk wordt uitgerold. Het reguliere P30-model krijgt een oled-scherm van 6,1-inch, uiteraard inclusief een notch. Achterop zitten eveneens drie camera’s. Qua specs mag je de Kirin 980, 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte verwachten, evenals een accu van 3,650 mAh en koptelefoonaansluiting.

De normale Huawei P30 zou wel een normale speaker gaan krijgen, dus het geluid zal niet via het scherm naar buiten komen. Wel zal er een in-display vingerafdrukscanner aanwezig zijn en kunnen we rekenen op een ip68-certificaat. Op 26 maart worden beide smartphones tijdens een evenement in Parijs gepresenteerd en dan weten we zeker of al deze specificaties kloppen. Aangezien deze informatie van Winfuture komt en die bron doorgaans betrouwbaar is, rekenen we erop dat de bovenstaande informatie dicht tegen de werkelijkheid aanzit.

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.