Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-apps moeten voortaan scherm iPhone XS Max en iPad Pro 12.9 ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2019, 13:36 CategorieApplicaties

Alle nieuwe en geüpdatete applicaties die worden uitgebracht op iOS moeten vanaf 27 maart de schermen van de iPhone XS Max en iPad Pro 12.9 gaan ondersteunen. Ook moeten de screenshots van die apps worden aangepast in de App Store.

Apps voor iPhone XS Max en iPad Pro 12.9

Apple heeft aangekondigd dat alle nieuwe en geüpdatete apps vanaf 27 maart geoptimaliseerd moeten zijn voor de grotere schermen van de iPhone XS Max en iPad Pro 12.9. Ook moeten de screenshots binnen de App Store worden aangepast om dat verschil duidelijk te maken. Daarnaast voert Apple ook een verandering door voor de manier waarop apps voor de Apple Watch worden gepresenteerd. Voortaan moeten appmakers zich houden aan het voorbeeld van de Apple Watch Series 4 en apps bouwen op basis van de watchOS 5.1 sdk.

Dit betekent echter niet dat allerlei applicaties ineens iPad-vriendelijk gaan worden, mochten ze dat voorheen ook niet zijn geweest. Een app zoals Instagram zal niet ineens als een iPad-app gaan werken, en hoeft zich dus ook niet te houden aan de standaard van de iPad Pro 12.9. Wel zullen alle apps dus voortaan een voorbeeld weergeven met het scherm van de iPhone XS Max in gedachte. Dat er jaren of maanden later nog steeds apps zijn die niet met de tijd meegaan is zorgwekkend, dus is het goed dat Apple er – uiteindelijk – grenzen aan stelt.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.