Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer telefoons krijgen straks toegang tot bèta van Android Q

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2019, 10:03 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat straks meer smartphones toegang gaan krijgen tot de bèta van de nieuwste Android-versie, namelijk Android Q. Vorig jaar verraste de zoekmachinegigant iedereen ineens met de aankondiging dat ook niet-Google-telefoons de bèta van Android P konden testen.

Meer telefoons met Android Q

Sinds vorig jaar is het zo dat Google de bèta van de nieuwste Android-versie ook beschikbaar stelt voor telefoons die niet door Google zijn uitgebracht. Nu maakt de zoekmachinegigant bekend dat gebruikers erop mogen rekenen dat er meer Android-telefoons zijn die straks toegang krijgen tot de volgende versie van het besturingssysteem, namelijk Android Q. Dat heeft Googler Iliyan Malchev van Project Treble bekendgemaakt tijdens aflevering 110 van de Android Developers Backstage-podcast. Project Treble maakt dit mogelijk.

Exacte details worden niet gegeven, maar er zouden in elk geval meer dan zeven fabrikanten meedoen (Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo en Xiaomi). Het duurt nu nog wel even voordat we te horen krijgen om welke fabrikanten en smartphones het gaat. Normaliter wordt Android DP2 (Developer Preview 2) aangekondigd tijdens de jaarlijkse Google I/O-conferentie. Mocht je dus graag nieuwe software willen uitproberen, maar niet per se een Google-telefoon willen (of hebben), dan zijn er straks dus meer mogelijkheden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.