Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo F11 Pro onthuld: pop-up selfiecamera en 48-megapixel hoofdcamera

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2019, 15:42 CategorieAndroid

Vorige maand verscheen een video online van de Oppo F11 Pro. We zagen de smartphone met een pop-up selfiecamera. Deze pop-up-camera’s gaan mogelijk een nieuwe trend worden. Een notch (scherminkeping) is hierdoor niet meer nodig. Vandaag heeft Oppo de F11 pro officieel gepresenteerd.

De Oppo F11 Pro heeft een groot scherm van 6,53-inch in een resolutie van 1.080 bij 2.340 pixels. Zoals de video vorige maand al liet zien heeft het toestel inderdaad geen notch. De selfiecamera schiet als het ware omhoog waardoor er een 16-megapixel camera tevoorschijn komt. Hierdoor bestaat 90,9 procent van de voorkant van de smartphone uit het display. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera. De hoofdcamera heeft maar liefst 48-megapixel. De tweede camera heeft vijf megapixel. Qua specificaties hoef je echter geen high-end te verwachten. Oppo mikt met dit toestel op het middensegment.

Specificaties

De Oppo F11 Pro heeft een MediaTek Helio P70-processor en komt met 4 GB of 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een behoorlijke capaciteit van 4.000 mAh. Aan de achterkant vinden we een vingerafdruksensor. De behuizing heeft kleuren die in elkaar overlopen, zoals we ook al bij andere toestellen van Oppo zagen. Het toestel zal verschijnen in de kleuren Aurora Green en Thunder Black. Het toestel zal bij lancering direct draaien op Android 9.0 Pie. Hier overheen vinden we Oppo’s softwareschil ColorOS 6.

Meestal is een nieuw F-toestel van Oppo een voorbode voor het mogelijke design van een volgend OnePlus-toestel. Gisteren nog zagen we mogelijke renders van de OnePlus 7, tevens met pop-up camera. De kans is dan ook groot dat de OnePlus 7 een vergelijkbaar design zal hebben, zij het met betere specificaties.

Overigens komt er ook een gewone versie van de Oppo F11. Deze heeft echter geen pop-up selfiecamera en komt met een waterdruppel-notch. Dit toestel zal op de markt verschijnen in de kleuren Marble Green, Jewelry White en Fluorite Purple.

Prijzen en beschikbaarheid

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend. Het toestel moet allereerst in India op de markt verschijnen, waarna andere delen van Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zullen volgen. Of en wanneer het toestel hier op de markt verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:
Oppo Find X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.