Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project xCloud ondersteunt bluetooth-controllers op Android-smartphones

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2019, 9:54 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Project xCloud bluetooth-controllers op Android-smartphones gaat ondersteunen, evenals on-screen controls. Op deze twee manieren kun je straks dus je Xbox-spellen spelen op je Android-apparaat.

Meer informatie over Project xCloud van Microsoft

Google mag dan misschien wel de show hebben gestolen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco met Google Stadia, maar het is Microsoft dat al langer aan de weg timmert met zijn gamestreamingdienst Project xCloud. Nu heeft Microsoft laten weten hoe we straks de Xbox-spellen gaan spelen op Android-smartphones: dat kan middels een gekoppelde bluetooth-controller of, als je die niet hebt, on-screen controls. Dat zijn die doorzichtige knoppen die je in beeld ziet staan tijdens het spelen van videogames.

Uiteraard is het lastig om een game met digitale knoppen te spelen wanneer ze zijn ontwikkeld voor besturing middels een controller. Daarom heeft Microsoft een tool bedacht die ervoor moet zorgen dat ontwikkelaars bijna geen werk hebben aan het overzetten van de besturing, in de vorm van Touch Adaptation Kit en api’s die werken met de cloud van Microsoft. Het enige dat ontwikkelaars hoeven te doen is de kit te gebruiken, waardoor de voorheen fysieke besturing dus kan worden overgezet naar een digitale besturing.

Ontwikkelaars hoeven hiervoor geen rare fratsen uit te halen met de basiscode van de game, dus als het goed is moet dit zo gebeurd zijn. De api’s van de clouddienst zijn volledig in beheer van Microsoft en stelt gebruikers in staat bijvoorbeeld een save state aan te maken. Dat is een vastgesteld moment in een videogame waar spelers naartoe terug kunnen wanneer ze korte speelsessies hebben in een videogame die daar niet voor ontworpen is. Ook kunnen ontwikkelaars met de nieuwe api’s schermteksten beter leesbaar maken, bijvoorbeeld.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.