Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vorm van app-iconen op Android en Chrome OS gaat veranderen

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2019, 9:46 CategorieAndroid

Google heeft bepaald dat de vorm van app-iconen van apps uit Google Play op Android en Chrome OS voortaan overal gelijk moet zijn. De nieuwe vorm wordt ook wel ‘squircle’ genoemd, omdat het op een vierkante met ronde hoeken lijkt.

Andere app-iconen voor apps

Binnenkort gaan je thuisscherm en app-lade er anders uitzien. Google heeft namelijk bepaald dat de app-iconen zich voortaan aan nieuwe regels moeten houden. nu is het nog zo dat er freeform-regels zijn: iconen mogen rond of vierkant zijn of een andere vorm aannemen (zoals een ster of tandwiel). De nieuwe stijl voor elke app wordt een vierkant met ronde hoeken (ook wel gekscherend squircle genoemd), wat voor een “visueel aantrekkelijker geheel” moet gaan zorgen. Ook zou de informatie op het scherm gemakkelijk op te nemen zijn.

Door de vorm van de app-iconen overal gelijk te maken, moet er ook een geünificeerde look ontstaan tussen Android-smartphones en -tablets en Chromebook-apparaten. Vanaf april kunnen ontwikkelaars hun nieuwe iconen uploaden en vanaf 1 mei worden iconen die niet voldoen aan de nieuwe regels niet meer geaccepteerd. Per 24 juni worden alle iconen overgezet. Is er geen nieuw icoontje beschikbaar, dan verschijnt het bestaande plaatje in de zogenaamde legacy mode. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.