Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp kan straks laten zien wanneer een bericht vaak gedeeld is

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2019, 9:33 CategorieApplicaties

WhatsApp test momenteel een functie voor de populaire berichtendienst waarmee gebruikers kunnen zien of een bericht vaak gedeeld is. Op deze manier probeert het bedrijf iets te doen tegen de verspreiding van nepnieuws.

WhatsApp wil iets doen tegen verspreiding nepnieuws

WhatsApp test op dit moment een nieuwe functie die mogelijk kan helpen bij het onterecht verspreiden van nieuws dat niet klopt of vol onwaarheden zit, zogenaamd nepnieuws. De mensen die de app op Android testen in bèta kunnen nu zien wanneer een specifiek bericht vaak gedeeld is of niet. De tekst ‘frequently forwarded’ (het is nog niet bekend wat er in het Nederlands zal staan, maar mogelijk wordt het iets als ‘vaak gedeeld’) zal als label te zien zijn bij een bericht dat vijf keer of vaker gedeeld is via de populaire berichtendienst.

Wanneer je informatie over het bericht opvraagt, dan kun je precies zien hoe vaak het bericht in kwestie gedeeld is. Mogelijk zorgt dit ervoor dat je een tweede keer nadenkt voordat je het bericht doorstuurt, waardoor je dus kunt bijdragen aan de voorkoming van nepnieuwsverspreiding. Wanneer WhatsApp deze nieuwe functie gaat uitrollen naar iedereen, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend. Aangezien de optie nu in bèta wordt getest, kunnen we ervan uitgaan dat dit binnenkort zal gaan gebeuren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.