Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp krijgt mogelijkheid om echtheid van afbeeldingen te verifiëren

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 16:23 CategorieApplicaties

In januari kwam het bericht naar buiten dat WhatsApp nepnieuws wil bestrijden door het beperken van de doorstuurfunctie van de berichtendienst. Deze beslissing werd eerst in India genomen, waar een aantal mannen vals werden beschuldigd van het ontvoeren van kinderen. Dit bracht een grote menigte op de been via Whatsapp en leidde tot de dood van enkele mensen. In januari werd het beperken van de doorstuurfunctie wereldwijd uitgerold. Nu is daar de volgende stap van Whatsapp om nepnieuws te bestrijden.

Afbeeldingen die via de berichtendienst worden doorgestuurd kun je binnenkort checken aan de hand van Google’s index. Zo kunnen mensen zelf onderzoek doen of een afbeelding echt of nep is. Een afbeelding die geplaatst is in een gesprek kun je direct uploaden naar Google, waarna er vervolgens een zoektocht wordt gestart naar de afbeelding in de index van Google. Vergelijkbare afbeeldingen worden zo direct gevonden, waarbij je aan de hand van de gevonden resultaten kunt verifiëren of een afbeelding echt of nep is.

Functie zit in de laatste bèta-versie

De functie is op dit moment onderdeel van de bèta-versie 2.19.73 van de berichtendienst. Het is nog niet duidelijk of deze functie ook uiteindelijk uit zal rollen naar de publieke versie van WhatsApp.

  • Delen:
Samsung Galaxy S10
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.