Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 kan automatisch problematische updates verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 8:48 CategorieWindows

Windows 10 is voortaan in staat problematische updates meteen te verwijderen. Een laatste redmiddel voor computers die niet opstarten. Dit zal dus alleen gebeuren wanneer blijkt dat er grote problemen zijn ontdekt binnen het besturingssysteem.

Windows 10 krijgt laatste redmiddel

Soms is het zo dat nieuwe updates voor problemen kunnen zorgen. Dat gebeurde onlangs bij verschillende gebruikers van Windows 10, waardoor ze belangrijke bestanden zijn verloren. Voortaan is het besturingssysteem in staat problematische updates te verwijderen. Deze mogelijkheid kan worden ingezet als een laatste redmiddel, voor de momenten waarop je computer helemaal niet meer wil opstarten. Ook moeten gebruikers alle andere mogelijke opties hebben benut, zoals de automatische herstellingsmogelijkheden.

Deze update kan er dus voor zorgen dat bijna alles wordt teruggedraaid: drivers, oplossingen, geüpdatete systeembestanden, servicepakketten en nieuwe Windows-functies. Updates die worden teruggedraaid, zoals de Oktober 2018-update, kunnen voor tenminste dertig dagen ook niet opnieuw worden geïnstalleerd, om herhaling te voorkomen en Microsoft de ruimte te geven de problemen op te lossen. Hoewel dit geen grote update voor het systeem is, is het wel van belang dat iedereen deze update binnenhaalt.

Bovendien laat dit zien dat Microsoft zijn rol als platformhouder serieus neemt, ook al is het bedrijf niet in staat eenzelfde soort controle over het systeem uit te oefenen zoals Apple doet met macOS of iOS. Windows 10 draait immers op apparaten die niet van Microsoft afkomstig zijn.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.