Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi presenteert gamingsmartphone Black Shark 2

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2019, 18:27 CategorieAndroid

Vorig jaar lanceerde Xiaomi een eigen gamingsmartphone genaamd Black Shark. Het duurde nog tot november voordat het toestel ook hier op de markt verscheen. Daarnaast verscheen in oktober ook de Black Shark Helo. Hopelijk komt de opvolger hier wat sneller op de markt, want Xiaomi heeft de Black Shark 2 zojuist gepresenteerd.

De Xiaomi Black Shark 2 is weer een stukje krachtiger geworden en komt met de Qualcomm Snapdragon 855 en tot 12 GB aan werkgeheugen. Er zullen twee varianten van het toestel verschijnen. Zo is daar het normale model met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen, maar komt er tevens een krachtigere versie met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Beide versies draaien op de Snapdragon 855-processor, de processor die we de komende maanden in veel vlaggenschepen zullen zien. Net als de voorganger beschikt ook dit toestel weer over een ‘vloeibaar koelsysteem’, zodat de smartphone onder de meest zware omstandigheden goed gekoeld blijft worden.

Oled-scherm en snelladen

De Xiaomi Black Shark 2 krijgt een oled-scherm van 6,39-inch met een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. Onder het display vinden we tevens een vingerafdruksensor. Het scherm heeft speciale drukgevoelige knoppen langs de randen van het scherm. Deze kun je zelf instellen in je favoriete games. Het toestel krijgt Quick Charge 4.0 en heeft een batterij van 4.000 mAh. Daarnaast zijn de extra add-ons als externe controllers ook voor dit toestel weer beschikbaar. Het design heeft tevens een echte gaming-uitstraling, waardoor het een opvallend toestel is. Xiaomi spreekt hiermee echt de gamers aan, waardoor het toestel voor de niet-gamers wellicht niet zo aantrekkelijk is. De Black Shark 2 heeft een dubbele camera van 48 en twaalf megapixel aan de achterkant en een selfiecamera van twintig megapixel.

Prijs en beschikbaarheid

Het toestel verschijnt eerst in China voor een bedrag van ongeveer 420 euro. De versie met meer geheugen gaat ongeveer 550 euro kosten. Of en wanneer de Xiaomi Black Shark 2 ook in Nederland op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.