Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is waarom Apple apps voor ouderlijk toezicht uit de App Store haalt

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2019, 9:48 CategorieApplicaties

Apple heeft uitgelegd waarom het bedrijf onlangs enkele populaire apps voor ouderlijk toezicht en schermtijd uit de App Store heeft gehaald. Het zou volgens het bedrijf niets te maken hebben met het feit dat Apple nu zelf een soortgelijke app aanbiedt.

Apps voor ouderlijk toezicht en schermtijd uit App Store

Nadat Apple zelf een app heeft uitgebracht voor ouderlijk toezicht en inzicht in de manier waarop mensen hun toestel gebruiken, zijn enkele ontwikkelaars van de populairste apps met dezelfde functionaliteit gevraagd hun product aan te passen — in sommige gevallen zijn ze al uit de App Store verwijderd. Dat schrijft The New York Times. Het zou in elk geval gaan om elf van de zeventien meest populaire apps binnen deze categorie. En dat is jammer, onder meer omdat de app van Apple helaas niet zo uitgebreid is als veel bestaande apps.

Sommige apps waren abrupt uit de App Store gehaald, terwijl andere appontwikkelaars vage instructies hebben gekregen voor het veranderen van de apps. Bovendien zou de afdeling voor ondersteuning ook niet echt behulpzaam zijn geweest. In veel gevallen kan het een grote impact hebben of apps beschikbaar zijn op iOS of niet. Sommige ontwikkelaars halen namelijk tachtig procent van hun omzet uit de downloadwinkel van Apple, dus is het van belang dat het product in kwestie gewoon beschikbaar zou moeten blijven.

In een e-mail, die is ingezien door de website Macrumors, schrijft Phil Schiller van Apple dat de publicatie niet de volledige statement van Apple zou hebben overgenomen. Schiller legt verder uit dat sommige van de apps voor ouderlijk toezicht en schermtijdinzicht gebruik maakten van Mobile Device Management: door een MDM-profiel te installeren op een apparaat kunnen functies worden beperkt of beheerd. Deze technologie zou echter alleen binnen een bedrijf moet werken, omdat er zodoende heel veel data verzameld kan worden.

Het volledige bericht van Apple kun je op de website lezen.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.