Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook onderzoekt eventuele beperkingen livestreaming op platform

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2019, 10:12 CategorieApplicaties

Facebook onderzocht momenteel de mogelijkheden voor het kunnen beperken van de livestreamfunctie, meldt het bedrijf in een blogpost. Eerder dit jaar waren tijdens twee livestreams op het sociale netwerk schietpartijen in Nieuw-Zeeland te volgen en te delen.

Facebook onderzoek beperkingen op livestream

Facebook-coo Sheryl Sandberg heeft in een recente blogpost uitgelegd dat het bedrijf momenteel mogelijkheden onderzoekt voor het kunnen beperken van livestreams op het platform. Eerder dit jaar waren er namelijk gewelddadige schietpartijen te volgen in livestreams op het sociale netwerk. De mogelijk aankomende beperkingen zouden kunnen worden gebaseerd op de Community Standard-schendingen. Ook wordt er aan technologie gewerkt die beter kan identificeren wanneer gewelddadige video’s zijn aangepast of veranderd.

First, we are exploring restrictions on who can go Live depending on factors such as prior Community Standard violations. We are also investing in research to build better technology to quickly identify edited versions of violent videos and images and prevent people from re-sharing these versions.

Zowel Facebook als YouTube hadden er vorige maand flinke dagtaken aan om de video’s te verwijderen die werden gedeeld over de schietpartijen in Nieuw-Zeeland. Deze video’s werden soms ietwat aangepast, waardoor ze niet standaard geblokkeerd konden worden. Sandberg schrijft dat er zo’n negenhonderd video’s waren gevonden die beelden van de schietpartijen lieten zien. Deze beelden waren dusdanig bewerkt dat de systemen van het sociale netwerk niet altijd konden zien dat het om die schietpartijen ging.

While the original New Zealand attack video was shared Live, we know that this video spread mainly through people re-sharing it and re-editing it to make it harder for our systems to block it; we have identified more than 900 different videos showing portions of those horrifying 17 minutes. People with bad intentions will always try to get around our security measures. That’s why we must work to continually stay ahead.

In the past week, we have also made changes to our review process to help us improve our response time to videos like this in the future.

Het volledige bericht is hier te lezen. Wanneer de veranderingen worden doorgevoerd, is nu helaas niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.