Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook doet persoonlijkheidstesten in de ban

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2019, 9:33 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten dat de quizzen voor het checken van je eigen personaliteit niet meer welkom zijn op het sociale medium. Wil je dus weten welk type zeepschuim jij en je vrienden zijn, dan moet je dat voortaan ergens anders checken.

Facebook verbant quizzen

Een jaar na het privacyschandaal van Facebook en Cambridge Analytica, doet het sociale medium de quizzen voor het checken van je personaliteit in de ban. Deze quizzen konden jarenlang hun gang gaan en persoonlijke informatie verzamelen en opslaan. Zodoende kan mogelijk worden voorkomen dat een groot aantal gebruikers van het netwerk slachtoffer kan worden van gelekte informatie. Natuurlijk waren de quizzen het probleem niet, het probleem was dat Facebook dit soort perikelen toestond op zijn website en apps.

Het verbannen van de quizzen is onderdeel van een grotere beperking van wat ontwikkelaars kunnen doen op het sociale netwerk. Zo werkt een deel van de oudere api’s straks niet meer waarmee gebruikersdata kan worden verzameld. Ook zal Facebook voorkomen dat ontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot die data wanneer een app of dienst al meer dan negentig dagen niet in gebruik genomen is. Wil je dus blijven checken wat voor persoonlijkheid je hebt, dan zul je dat voortaan ergens anders moeten doen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.