Facebook Messenger is officieel voorzien van donkere modus

16 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook messenger

De applicatie van Facebook Messenger is deze week officieel voorzien van een donkere modus. Je hoeft nu dus geen maan meer te sturen. Je vindt de nieuwe optie nu gewoon terug binnen de instellingen van de app.

Donkere modus voor Facebook Messenger

De donkere modus wordt nu wereldwijd uitgerold naar elke Facebook Messenger-gebruiker die de app op zijn telefoon heeft staan. Voorheen moest je hiervoor nog een half maantje sturen naar een gesprekspartner, maar nu hoeft dat niet meer en tref je de optie gewoon aan binnen de instellingen. Wanneer je de modus activeert (door op je profielfoto te tappen en de optie op te zoeken), dan zullen de traditioneel witte achtergrond en zwarte letters als het ware worden omgewisseld: de achtergrond is dan zwart, de tekst wordt dan wit.

Dit kan fijner aanvoelen voor de ogen van de gebruiker. Maar uit onderzoek blijkt ook dat smartphones met oled-schermen langer met de energie in de accu kunnen doen wanneer pixels zwart zijn: ze worden dan namelijk niet geactiveerd, waardoor ze geen energie slurpen. In de afgelopen maanden zijn er heel wat donkere modi uitgerold voor de meest populaire apps van dit moment. Zo vindt je de modus ook terug in bijvoorbeeld Slack, Google Chrome, YouTube, Twitter, Googles Gboard-toetsembord, Google Nieuws, Google Maps en Signal.

Reacties (0)