Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bant appontwikkelaar met 600 miljoen downloads op zijn naam

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2019, 9:34 CategorieApplicaties

Google heeft een Chinese appontwikkelaar verbannen uit de Play Store die omzet genereerde door stiekem op advertenties te klikken., terwijl de apps niet eens werden gebruikt. De ontwikkelaar had al 600 miljoen downloads op zijn naam staan.

Google haalt grote appontwikkelaar offline uit Google Play

Buzzfeed schrijft dat Google een grote Chinese appontwikkelaar uit de downloadwinkel heeft gehaald. Daardoor zijn sommige apps van developer DO Global, waar Baidu mede-eigenaar van is, niet meer beschikbaar. DO Global maakte zich namelijk schuldig aan frauduleuze praktijken met advertenties en maakte misbruik van gebruikersrechten op smartphones. Zo kwam onder meer aan het licht dat binnen de apps van de ontwikkelaar stiekem op advertenties werd geklikt, ook op het moment dat de apps in kwestie niet werden gebruikt.

Tenminste zes applicaties bleken code te hebben voor het produceren van de zogenaamde ‘fake clicks’. Deze code werkte gewoon door op de achtergrond. DO Global had zo’n honderd apps beschikbaar in Google Play, soms ook onder een andere ontwikkelaarnaam, zoals Pic Tools Group. Buzzfeed laat weten dat 46 van deze apps zijn verwijderd. Dit is overigens niet de eerste keer dat Google veel apps in één keer moet verwijderen. Vorige jaar werden er nog zestig games verwijderd die door een bug pornoreclame liet zien binnen de apps.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.