Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play laat gebruikers app-downloads gelijktijdig binnenhalen

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2019, 10:18 CategorieAndroid

Google test momenteel een nieuwe mogelijkheid voor Google Play: gelijktijdig apps en updates downloaden zodat je niet meer hoeft te wachten. Dat betekent dat je in de toekomst waarschijnlijk sneller alles binnen hebt wanneer je veel te downloaden hebt.

Google Play en gelijktijdige downloads

Wanneer je nu een nieuw apparaat installeert of veel apps moet updaten, dan zal je Android-smartphone dat app voor app gaan doen. Dat kost nogal wat tijd. Daarom test Google nu een nieuwe functie voor Google Play: gelijktijdige downloads. Dat houdt in dat de digitale winkel apps en updates op hetzelfde moment kan updaten, zodat je niet hoeft te wachten op die ene grote app of game voordat de rest van de lijst aan bod komt. Uiteindelijk moet dit er dus voor zorgen dat je apps en updates op den duur veel sneller binnengehaald hebt.

Je kunt hiervoor geen update downloaden; het betreft een server-side switch. Dat betekent dat Google bepaalt wie deze functie mag testen en wie niet. Het is niet bekend wanneer de functie naar iedereen wordt uitgerold. Verder is ook de functie intern apps delen toegevoegd. Hiermee kunnen ontwikkelaars apps delen met gebruikers middels een testkanaal. Google bekijkt deze apps niet, dus het kan zijn dat ze niet correct functioneren. Daarnaast is Google Play Protect geüpdatet en kun je op zenders voor tv-series zoeken binnen de winkel.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.