Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft heeft de stekker uit Sets voor Windows 10 getrokken

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2019, 9:46 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat het de stekker uit het idee van Sets heeft getrokken. De functie komt dus niet meer naar Windows 10 toe. Met de functie was het mogelijk een set te maken van verschillende programma’s binnen één venster (zoals je dat ook kunt doen met webpagina’s binnen een browser).

Sets geschrapt uit Windows 10

Een tijdje geleden heeft Microsoft Sets onthuld voor Windows 10. Met deze functie was het mogelijk om apps te groeperen binnen één venster (bijvoorbeeld Word, een browser en de bestandenbeheerder), zoals je dat ook kunt doen met webpagina’s binnen een browser. Dit weekend heeft een medewerker van het bedrijf echter bevestigd dat dit idee in zijn huidige vorm is geschrapt, waardoor het in theorie nog zou kunnen dat de functionaliteit op een andere manier kan worden geïmplementeerd (bijvoorbeeld per app en niet alle apps).

ZDNet schrijft echter dat bronnen binnen Microsoft bevestigd dat Sets helemaal is geschrapt, omdat de functie niet populair bleek te zijn bij testers. Daardoor zou Microsoft dus hebben besloten dat het verder uitwerken van de implementatie de energie niet meer waard is. Mocht je het kunnen samenvoegen van verschillende apps binnen één venster toch een goed idee vinden, dan kun je het programma Groupy eens uitproberen. Dit programma bestond al voordat Microsoft zelf aan de functie aan het werk was en is behoorlijk populair.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.