Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 730 en 665 aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2019, 9:21 CategorieHardware

Qualcomm heeft nieuwe processors aangekondigd die zijn bedoeld voor midrange smartphones: de Snapdragon 730 en 665. Bovendien zou de 730 ook nog wel eens terecht kunnen komen in meer high-end modellen. Van deze processor is er ook een gamevariant uitgebracht.

Qualcomm Snapdragon 730 en 665 gepresenteerd

Qualcomm heeft de Snapdragon 730 aangekondigd. Dit is een processor die is bedoeld voor midrange smartphones, maar het kan ook zijn dat deze chip in telefoons belandt die wat meer high-end zijn. Het is een octacore-processor die gebruikmaakt van Kyro 470-kernen met een maximale kloksnelheid van 2,2 GHz. Verder is er een Adreno 618-gpu aanwezig, evenals een speciale computervisiebeeldprocessor en een modem met ondersteuning voor wifi 6. Veel functies die zijn weggelegd voor high-end modellen kunnen nu naar midrange komen.

Daarnaast is er een gamevariant van deze processor aangekondigd. Die is de Snapdragon 730G. De graphics processing unit (gpu) is vijftien procent hoger geklokt. Ook ondersteunt de 730G smartphones met schermresoluties tot 1.440p, terwijl de normale versie tot 1080p ondersteunt. Ook is er support voor video in 960 frames per seconde. Daarnaast moet deze processor ervoor zorgen dat games soepeler gaan lopen. Vooral games die in dertig frames per seconde worden gespeeld zouden er in prestaties op vooruit moeten gaan.

Daarnaast is ook de Snapdragon 665 gepresenteerd. Dit is de opvolger van de Snapdragon 660 die in 2017 werd aangekondigd. Maar door het bestaan van de Snapdragon 675 is nog maar de vraag hoe vaak we deze chip gaan tegenkomen. Ook dit is een processor met acht kernen, maar dan de langzamere Kyro 260-chips. Ook is de Adreno 610 aanwezig voor de grafische kracht. Deze chip zorgt ervoor dat midrange smartphones kunnen worden uitgerust met camerasensoren die beschikken over maximaal 48 megapixel.

Qualcomm verwacht dat de Snapdragon 730, 730G en 665 medio 2019 in de verkoop gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.