Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweede Android Q-bèta introduceert ‘bubbels’ voor multitasking

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2019, 9:41 CategorieAndroid

Google heeft de tweede bèta van Android Q vrijgegeven. Daarin worden onder andere ‘bubbels’ voor multitasking geïntroduceerd. Deze bubbels hebben wat weg van de chathoofden van Facebook Messenger die je op je thuisscherm kunt plaatsen.

Tweede bèta Android Q nu beschikbaar

Google heeft woensdagavond Nederlandse tijd de tweede bèta van Android Q vrijgegeven. Deze bèta brengt voornamelijk tweaks voor onder de motorkap, maar gelukkig zijn er ook enkele interessante dingen te melden. Zo kunnen app-makers hun apps gaan optimaliseren voor opvouwbare smartphones en komen we Bubbles tegen, Googles nieuwe kijk op multitasking. Deze bubbels lijken op de chathoofden van Facebook Messenger die je kunt toevoegen aan je thuisscherm en kunnen de manier waarop je Android gebruikt gaan veranderen.

Individuele apps kunnen straks deze bubbels achterlaten op het scherm, bovenop wat je ook aan het doen bent. Krijg je dan bijvoorbeeld een berichtje binnen via WhatsApp, dan zie je dat in de bubbel staan. Je kunt er dan op tappen, waarna er een toetsenbord in beeld verschijnt en je meteen kunt antwoorden. Dit gebeurt terwijl je nog bezig bent in de app die op de achtergrond werkt. Je wisselt dus niet helemaal naar de andere app. Naast het versturen van berichten kan dit ook werken voor mail, reistijden en dingen als telefoongesprekken.

Daarnaast is het zo dat het deelmenu wederom een update heeft gekregen. Voortaan krijg je een preview te zien van wat je gaat delen, zodat je toch niet per ongeluk een beschamende foto deelt met je vrienden of familie. Daarnaast lijkt de navigatie op de schop te gaan, ontdekte 9to5Google. De navigatie gaat mogelijk iOS achterna en laat je tussen apps wisselen door naar links of rechts te vegen op de (digitale) thuisknop. Uit de eerste ervaringen blijkt dat het systeem werkt, maar dat het er nog niet heel erg mooi uitziet.

Voor meer informatie over Android Q kun je ons artikel lezen met de dingen die de eerste bèta al introduceerde.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.