Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Willekeurige mensen kunnen je niet meer toevoegen aan WhatsApp-groepen

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2019, 13:02 CategorieApplicaties

WhatsApp rolt op dit moment een update uit naar iedereen met een functie waarmee je kunt voorkomen dat Jan en alleman je toevoegt aan chats. Als je de update hebt ontvangen, dan kun je voortaan instellen dat het niet meer mogelijk is dat willekeurige mensen je zomaar toevoegen.

Meer opties voor toevoeging aan WhatsApp-groepsgesprekken

WhatsApp rolt momenteel een update uit naar iedereen met extra opties voor wanneer iemand je wil toevoegen aan groepsgesprekken. Nu is het nog zo dat iedereen je ongevraagd kan toevoegen, maar wanneer je de update binnen hebt dan heb je daar meer controle over. Straks is het namelijk mogelijk in te stellen dat niemand je kan toevoegen aan zo’n gesprek of alleen de mensen die in je adresboek staan. De laatste optie houdt alles het bij het oude: wanneer je voor die mogelijkheid kiest, dan kan iedereen je blijven toevoegen.

Het zijn misschien niet precies de opties die je wil, maar hiermee voorkom je misschien dat onbekenden je zomaar toevoegen. Heb je de optie ‘niemand’ geactiveerd, dan kunnen mensen die je willen uitnodigen voor een groepsgesprek je alsnog in een privébericht een link sturen die vervolgens 72 uur geldig is. Middels die link kun je jezelf aanmelden voor de groep, waardoor je dus helemaal zelf in de hand hebt of je in die groep terechtkomt of niet. Je vindt de optie na het updaten straks onder Instellingen > Account > Privacy > Groepen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.