Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanvulling Google Play-beleid moet winkel veiliger maken voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2019, 9:19 CategorieAndroid

Google heeft het beleid van Google Play aangepast, waardoor de winkel voortaan veiliger moet zijn voor kinderen. Zo moeten ontwikkelaars voortaan aangeven voor welke leeftijdsdoelgroep een app bedoeld is. Is die voor kinderen, dan komen er extra vragen over de app.

Google Play: veiliger voor kinderen

Google past het beleid van downloadwinkel Google Play aan in een poging de plek veiliger te maken voor kinderen. Zo moeten ontwikkelaars voortaan van tevoren opgeven voor welke leeftijdsdoelgroep de app is. Is die app voor kinderen bedoeld, dan komen er extra vragen. Ontwikkelaars moeten voldoen aan nieuwe eisen voordat zo’n kinderapp uitgebracht mag worden. Zo moet er verstandig worden omgegaan met de verzamelde data en mogen er alleen advertenties uit door Google goedgekeurde netwerken in verschijnen.

Verder mogen apps zich niet op kinderen richten middels marketing, wanneer ze niet voor kinderen bedoeld zijn. Mochten apps dit toch doen, dan zal Google vragen aanpassingen door te voeren. Daarnaast kijkt Google ook naar loot boxes: dozen met digitale goederen, waarvan de inhoud willekeurig bepaald wordt. Ontwikkelaars moeten voortaan van tevoren laten zien hoe groot de kans is dat je een bepaalde prijs wint. Nieuwe apps moeten meteen voldoen aan de nieuwe eisen, terwijl bestaande apps voor 1 september aangepast moeten zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.