Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Alternatief besturingssysteem van Huawei verschijnt in de herfst’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2019, 9:28 CategorieAndroid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan verschijnt het alternatieve besturingssysteem van Huawei deze herfst. Dit moet een allesomvattend os worden dat kan worden gebruikt op telefoons, computers, televisies, wearables, auto’s en nog veel meer producten.

Huawei werkt aan een eigen systeem

Het is geen geheim dat Huawei problemen heeft met de Amerikaanse regering. De problemen zijn inmiddels zo hoog opgelopen, dat Google het verzoek kreeg om de Android-licentie van het Chinese bedrijf in te trekken, alhoewel de licentie inmiddels met drie maanden verlengd is. Richard Yu, ceo van het bedrijf, heeft eerder al laten weten dat de fabrikant werkt aan een eigen os, dat wordt omschreven als een reservewiel. Dit systeem is bedoeld voor telefoons, televisies, wearables, computers, auto’s en meer producten.

Er is nu meer informatie naar buiten gekomen over die besturingssysteem. Zo moet het os Android- en webapps aankunnen. Apps die van Android overstappen naar het systeem van Huawei zouden zelfs zestig procent sneller draaien. De uitrol van dit systeem moet in de herfst beginnen, maar dit nieuws is niet bevestigd. Andere bronnen melden dat het os nog lang niet af is en als dat wel het geval zou zijn, dat dit alleen voor de Chinese markt geldt. Het is dus nog even afwachten wat de toekomst voor het Chinese bedrijf in petto heeft.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.