Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-alternatief Huawei heet mogelijk Ark OS

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2019, 9:14 CategorieBesturingssystemen

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan zal het nieuwe besturingssysteem van Huawei Ark OS genoemd worden. Dat blijkt uit drie handelsmerken die het Chinese bedrijf in Europa wil laten vastleggen.

Ark OS: nieuw besturingssysteem van Huawei?

Het Chinese bedrijf Huawei mag, zoals het er nu naar uitziet, de Android-licentie niet meer gebruiken over een aantal weken. Daarom doet het bedrijf er goed aan te kijken naar alternatieven. Het is al langer bekend dat er wordt gewerkt aan een eigen besturingssysteem, maar niet eerder was daar aan naam aan gekoppeld. Daar komt nu verandering in, aangezien de fabrikant drie handelsmerken bij het Europese Bureau voor intellectuele eigendom wil laten vastleggen: HUAWEI ARK OS, HUAWEI ARK, ARK en ARK OS.

De handelsmerken zijn op 24 mei ingediend. Er is helaas nog maar weinig bekend over dit alternatieve besturingssysteem. Het os zou één beleving moeten hebben op computers, smartphones en andere slimme apparaten en zich dus moeten kunnen aanpassen naar de hardware. De eerste keer dat Huawei over dit nieuwe systeem sprak, was eind vorig jaar. Toen was het slechts opmerkelijk dat het bedrijf aan zijn eigen systeem werkte, maar nu lijkt het van levensbelang te zijn. Huawei zelf heeft er echter verder geen woord over gerept.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.