Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Zenfone 6 heeft een gemotoriseerde camera en geen notch

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2019, 9:47 CategorieAndroid

Asus heeft donderdagavond Nederlandse tijd officieel de Asus Zenfone 6 aangekondigd. Het toestel beschikt over een opvallende camera. De module kan namelijk naar voren geklapt worden, waardoor de achtercamera dus ineens de frontcamera is.

Dit is de Asus Zenfone 6

Asus heeft officieel de Asus Zenfone 6 gepresenteerd. Dit is een opvallende smartphone met een nieuwe klapcamera. De camera zit normaliter aan de achterkant en kan met een simpele handeling naar voren worden gericht; daardoor is de achtercamera dus ook de frontcamera en heb je geen inkeping of cameragat nodig. Er zijn twee camerasensoren aanwezig. Eentje van 48-megapixel en eentje van dertien megapixel, voor foto’s vanuit brede hoeken. Daarnaast is er dual-led flash en ondersteuning voor slowmotionvideo’s.

De Asus Zenfone 6 heeft een groot lcd-scherm van 6,4-inch en een maximale resolutie van 2.220 bij 1.080 pixels. Er is ondersteuning voor HDR10. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 855 en 8 GB aan werkgeheugen, evenals maximaal 256 GB aan interne opslagruimte en ruimte voor een micro-sd-kaart. Daarnaast is er een vingerafdrukscanner aan de achterkant en komen we zaken als nfc, een koptelefoonaansluiting, stereospeakers en een usb-c-aansluiting tegen op deze scherp geprijsde telefoon van Asus.

Verder beschikt de accu over 5.000 mAh, waardoor de telefoon zeker twee dagen gebruikt kan worden (is althans de belofte). De basis van de software is Android 9.0 Pie, met daaroverheen de ZenUI 6-schil. Ook krijgt de Asus Zenfone 6 straks de update naar Android Q. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Zenfone 6 naar Nederland komt. Het toestel heeft een vanafprijs van 499 euro. Daar krijgt je 6 GB werkgeheugen 64 GB opslagruimte voor. Voor honderd euro meer krijg je 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.