Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta Android Q nu beschikbaar voor OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2019, 7:51 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant OnePlus heeft de bèta van Android Q vrijgegeven voor de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Je kunt de update nu downloaden. Pas wel op als je hieraan begint: je dient namelijk de interne harde schijf te formatteren als je dit gaat doen.

Android Q voor OnePlus 7-serie

Nu de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro officieel beschikbaar zijn, en steeds meer mensen het toestel in huis halen, laat OnePlus zien waar het goed in is: goede software-ondersteuning. De mensen die nu al Android Q willen uitproberen op hun gloednieuwe smartphones kunnen dat doen door de update handmatig te downloaden en te installeren. Je dient de software te sideloaden. Mocht je problemen tegenkomen of toch gewoon liever stabiele software draaien, dan is het ook altijd nog mogelijk om terug te gaan naar Android 9.0 Pie.

Hier vind je de links naar Android Q. En als je terug wil gaan naar de oude software, kun je op de link ernaast klikken.

Voordat je begint is het wel handig om te weten dat je je interne harde schijf moet formatteren. Anders kun je de bèta niet installeren. Zorg er dus voor dat er geen waardevolle informatie op staat. Verder kun je een aantal dingen tegenkomen die niet meer of slechter werken. OnePlus heeft de problemen in een lijstje opgesteld, die hebben we hieronder overgenomen.

  1. Ambient Display is not working
  2. System stability issues
  3. Cannot send SMS when VoLTE is on
  4. Navigation gesture is not working
  5. Recovery mode doesn’t work
  6. Some apps may not function as expected when running on this Developer preview release
  7. Issue with MTP that doesn’t allow you to copy rollback file from PC to Phone

Wanneer je de gegevens gedownload hebt, dan ga je naar Instellingen > Systeem > Systeemupdate. Rechts tap je dan op het tandwieltje. Vervolgens druk je op Lokale upgrade.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.