Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Desktopmodus Android Q ondersteunt third-party launchers

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2019, 9:30 CategorieApplicaties

Google heeft bevestigd dat de desktopmodus in Android Q ook ondersteuning zal aanbieden voor third-party launchers. Dat betekent dat je je favoriete launcher dus straks ook zou kunnen gebruiken wanneer je je telefoon aan een monitor koppelt.

Desktopmodus met third-party launchers

XDA Developers heeft ontdekt dat de desktopmodus van Android Q straks ook ondersteuning aanbiedt voor third-party launchers wanneer de desktopmodus geactiveerd is. Tijdens Google I/O heeft Google een praatje gehouden, genaamd Build Apps for Foldable, Multi-Display, and Large-Screen Devices (klik hier voor die presentatie), waar de mogelijkheid wordt bevestigd. Dat betekent dus dat je straks in de nieuwe modus ook gebruik kunt blijven maken van de third-party Android-launcher die je geïnstalleerd hebt.

De voorwaarde is hier wel dat de third-party Android-launcher ondersteuning voor de desktopmodus moet aanbieden. Is die ondersteuning er niet, dan zal het ook niet werken. Dit opent wel nieuwe markten voor externe launchers en kan een nieuwe competitiestrijd opleveren, waardoor bepaalde launchers ineens veel populairder kunnen worden wanneer de modus aanwezig is. Tegelijkertijd kan het ook betekenen dat zeer populaire launchers van dit moment moeten gaan inleveren wanneer de speciale modus niet aanwezig zou zijn.

De update naar Android Q moet na de zomer gaan verschijnen voor iedereen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.