Deze 8 Huawei-smartphones gaan als eerste Android Q krijgen

10 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p30-pro-foto-1

Huawei heeft aangekondigd welke acht smartphones van het bedrijf straks als eerste de update naar Android Q kunnen verwachten. Heb je onlangs een recent, high-end toestel van Huawei of Honor gekocht? Dan staat je telefoon er ongetwijfeld tussen.

Huawei en Android Q

Tijdens Google I/O van dit jaar heeft Google meer over Android Q bekendgemaakt. Ook werd er een lijst van vijftien Android-telefoons gegeven die als eerste de update naar Q kunnen downloaden. Je hoeft dus niet per se een Pixel-telefoon te hebben om snel gebruik te kunnen maken van Googles nieuwe software. Op die lijst staat onder meer de Huawei Mate 20 Pro. Maar dat is niet de enige smartphone van deze fabrikant die de update snel mag verwachten. Huawei heeft namelijk laten zien dat er in totaal acht toestellen zijn.

Mocht je dus één van de onderstaande Huawei-smartphones hebben, dan kun je erop rekenen dat je relatief snel met Android Q aan de slag kunt gaan.

Helaas is nog niet duidelijk wat Huawei allemaal gaat toevoegen aan zijn eigen EMUI-softwareschil. We zullen dus nog even moeten wachten totdat Huawei meer informatie bekendmaakt.

Reacties (0)