Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Evenementen en groepen worden belangrijker in de Facebook-app

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2019, 10:05 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat de officiële app de nadruk gaat leggen op twee belangrijke functies: evenementen en groepen. De update wordt meteen wereldwijd uitgerold naar iedereen, of je nu Android of iOS gebruikt op je smartphone of tablet.

Nieuwe indeling voor Facebook-applicatie

Facebook heeft laten weten dat de indeling van de officiële applicatie zal veranderen. De focus wordt gelegd op groepen en evenementen, aangezien mensen vooral gebruikmaken van de groepen waarin ze actief zijn. De pagina’s voor evenementen krijg een nieuwe lik verf, waardoor mensen daar in de toekomst meer gebruik van gaan maken. De veranderingen worden meteen wereldwijd uitgerold naar iedereen. Verder mogen gebruikers ook rekenen op een nieuwe desktopapplicaties, die de nieuwe indeling ook zal doorvoeren.

De grootste verandering is de tab voor groepen in het midden van de nieuwe menubalk. Wanneer mensen daarop tappen, dan krijgen ze een gepersonaliseerd overzicht van al hun groepen te zien, evenals aanbevelingen van andere groepen (gebaseerd op recente activiteiten). Verder komt er een functie genaamd Meet New Friends, waarmee je een connectie kunt aangaan met mensen die interesses delen, dezelfde vrienden hebben of bijvoorbeeld op dezelfde school hebben gezet. Er is vaak wel een overkomst tussen jou en de mensen in deze lijst.

De tab voor evenementen gaat zich meer concentreren op wat er te doen is in de buurt. Ook komt er een nieuwe kaart waarop je al die evenementen kunt zien. Verder moet het voor gebruikers gemakkelijker worden evenementen te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn, evenals het organiseren van je agenda en het kunnen wisselen tussen privé en openbare events. In de komende maanden zal er dus minder nadruk worden gelegd op de nieuwsfeed, alhoewel dat nog wel een belangrijke tool blijft voor het vergaren van informatie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.