Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook beperkt livestreamingfuncties na schietincident

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2019, 9:50 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten weten dat de livestreamingfuncties zijn beperkt, waardoor misbruik in de toekomst voorkomen moet worden. Wanneer gebruikers zich niet houden aan de regels van de website, dan wordt het recht op livestreaming ontzegd.

Facebook beperkt livestreaming

Facebook heeft in een blogpost laten weten dat de livestreamingfunctie wordt beperkt voor iedereen die zich niet aan de regels van het platform houdt. Dat geldt voor het livestreamen van content, maar ook voor het delen van content die schadelijk kan zijn. Wanneer een gebruiker een link plaatst op zijn profiel die bijvoorbeeld leidt naar een terroristische website, dan kunnen ze ook hierom (tijdelijk) verbannen worden van livestreaming. Zodoende probeert het sociale netwerk misbruik van de populaire functie te voorkomen.

In de toekomst hoopt Facebook dergelijke beperkingen ook elders op de site op te kunnen leggen. Zo kan het zijn dat gebruikers die zich niet aan de richtlijnen houden, ook geen advertenties meer kunnen aanmaken. Een paar maanden geleden verscheen er een livestream van een witte terrorist op de sociale website, waarin te zien was hoe hij aanslagen pleegde op moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. De site kreeg toen kritiek over zich heen: dat de livestream überhaupt te zien was en dat de video’s vervolgens niet snel gewoon verwijderd werden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.