Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger krijgt end-to-end versleuteling en desktopapp

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2019, 9:33 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat Facebook Messenger wordt voorzien van end-to-end versleuteling voor betere beveiliging. Daarnaast komt er een desktopapplicatie aan, waardoor je gemakkelijker vanachter je computer berichten kunt versturen naar je vrienden.

Facebook Messenger krijgt betere versleuteling

In een blogpost heeft Facebook laten weten dat Facebook Messenger wordt voorzien end-to-end versleuteling. Dat betekent dat de app dus mag rekenen op een betere online beveiliging en in dit geval dat alleen de mensen die het bericht versturen en ontvangen de inhoud ervan kunnen lezen. Bovendien moet het in de toekomst mogelijk worden dat je naadloos berichten kunt uitwisselen tussen Messenger, Instagram Direct en WhatsApp. Nu Messenger ook end-to-end versleuteling heeft, is dat in de toekomst eindelijk mogelijk.

Daarnaast moet de app veel kleiner worden gemaakt. Er is natuurlijk al een Messenger Lite-app, maar nu moet ook de normale app eraan geloven. Het nieuwe formaat zou ongeveer 30 MB moeten gaan worden, zonder dat er wordt ingeleverd op functies. Verder heeft het sociale netwerk laten weten dat Facebook Messenger tevens wordt voorzien van een desktopapplicaties. Deze app komt naar Windows en macOS en bevat functies zoals videobellen en groepchats. Helaas is nog niet bekend wanneer deze applicatie precies wordt uitgerold.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.