Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google I/O 2019: Nieuwe generatie Google Assistant wordt slimmer en sneller

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2019, 19:53 CategorieAndroid

Tijdens de Google I/O 2019 heeft het bedrijf de ontwikkelingen van de Google Assistant voor de nabije toekomst aan het aanwezige publiek getoond. Zo wordt de slimme assistent de komende jaren sneller en meer gepersonaliseerd. Ook komt er een speciale ‘driving mode’, waarbij de interface meer gestroomlijnd wordt voor tijdens het autorijden en je direct suggesties in beeld krijgt te zien. Bedienen kan dan gemakkelijk met je stem, zodat je je ogen gewoon op de weg kunt houden.

Google stopt daarnaast veel ontwikkeling in de snelheid van de slimme assistent. Later dit jaar moet een snellere versie gaan verschijnen. Het bedrijf noemt het zelf de ‘new generation Assistant’. De slimme assistent moet straks tot tien keer sneller antwoord geven op al jouw vragen. Tijdens een demonstratie werd er in real-time in een razend tempo door diverse functies op de telefoon genavigeerd. Van het versturen van een berichtje, het zetten van een timer of het vragen om een bepaald antwoord. De nieuwe generatie Assistant moet later dit jaar voor het eerst naar de nieuwe Pixel-telefoons komen en komt hopelijk daarna ook snel naar andere smartphones en de Google Home-speakers.

Uiteindelijk wil Google werken naar een slimme assistent waar je echte gesprekken mee kunt voeren. Voor nu is dit nog toekomstmuziek, maar dat is wel de richting waar Google uiteindelijk naar toe wil. Zo lieten ze al simpele conversaties zien met de slimme assistent. De komende tijd zal Google Assistant dus niet alleen veel sneller worden, maar tevens ook weer een stukje slimmer.

Duplex vult je formulieren in

Nieuw is ook Duplex. Aan de hand van Google AI en de Google Assistant kunnen formulieren direct ingevuld worden met al jouw informatie voor bijvoorbeeld het reserveren van een auto of het boeken van een hotel. Dit bespaart niet alleen tijd, maar de assistent wordt hierdoor steeds meer een echte persoonlijke assistent.

Het bedrijf gaat ook meer doen met augmented reality via Google Search. Straks kun je direct 3d-modellen in AR bekijken van bepaalde zoekresultaten. Zo gaf een zoekopdracht naar een witte haai direct de mogelijkheid om het dier in augmented reality te bekijken. En dat helemaal op schaal.

Ook Google Lens kwam aan bod. Hiermee kun je straks direct teksten vertalen aan de hand van een foto. Ook liet het bedrijf een demonstratie zien van een menukaart. Door Google Lens te gebruiken kun je dan direct zien wat het populairst gerecht is in het restaurant waar je je bevindt. Ook kun je direct foto’s zien van al de gerechten en zie je direct de recensies van andere bezoekers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.