Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps toont nu flitspalen en snelheidslimieten

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2019, 11:07 CategorieAndroid

Google Maps brengt niet alleen de hele wereld voor je in kaart, ook kun je de applicatie goed gebruiken om te navigeren met je auto, de fiets of lopend. Toch is de navigatiefunctie niet zo uitgebreid als een echt navigatiesysteem. Daar is nu echter verandering ingekomen, want per direct toont Google Maps in Nederland ook de flitspalen en snelheidslimieten.

Rijd je ook wel eens op een weg waar je geen idee hebt hoe hard je daar eigenlijk mag rijden? Veel navigatiesystemen tonen de snelheidslimiet, zodat je weet hoe hard je op een weg mag rijden als je de borden even gemist hebt. Vanaf vandaag laat ook Google Maps zien wat de snelheidslimiet op een weg is.

Daarnaast zit niemand natuurlijk te wachten op een flinke boete bij een snelheidsovertreding. Natuurlijk moet je je gewoon houden aan de snelheidslimiet, maar je kunt ook hier net even een verkeersbord missen. Gelukkig toont Google Maps ons per direct ook waar de flitspalen langs de weg staan.

Flitspalen aangegeven met oranje icoontje

De nieuwe functies verschijnen vanaf vandaag. Je moet Google Maps even updaten vanuit de Play Store, alhoewel het even een aantal dagen kan duren voordat de nieuwe mogelijkheden overal zijn uitgerold. Flitspalen worden vanaf nu weergegeven op de kaart met een oranje icoontje langs de weg met daarin een witte camera. Daarnaast moet de dienst vanaf nu ook laten zien hoe hard je mag rijden. Deze informatie wordt linksonder getoond. De nieuwe functies zijn nog niet in België actief. Het is nog niet bekend wanneer deze naar België komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.