Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan opvouwbare smartphone, maar er zit geen haast achter

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2019, 9:36 CategorieAndroid

Een hooggeplaatste medewerker van Google heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan een opvouwbare smartphone. Voorlopig hoeven we er echter niet op te rekenen dat die telefoon wordt uitgebracht: er zit namelijk geen haast achter die smartphone.

Opvouwbare smartphone van Google

Tegenover de redactie van CNET heeft Mario Queiroz, bij Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Pixel-smartphones, bevestigd dat Google werkt aan een opvouwbare smartphone. Echter, Queiroz heeft ook meteen aangegeven dat er geen haast achter het ontwikkelen van dit model zit. De beste man ziet al wel de waarde in van zo’n product (een smartphone die je kunt uitvouwen tot tablet), maar weet dat consumenten vooralsnog niet bereid zijn om zo’n hoog bedrag neer te leggen voor dat beetje extra gemak dat ze in huis halen.

Het doel van zijn afdeling is producten maken waarvan mensen denken dat ze die nodig hebben in hun leven. Maar vooralsnog lijkt de opvouwbare smartphone een nichemarkt te zijn; eentje waar wel in geïnvesteerd wordt, maar die ook nog flink in de kinderschoenen staat. Nu is gewoon nog niet het moment om gehaast met een product uit te komen. Voorlopig heeft Google ook andere problemen met de Pixel-lijn: de verkopen lopen terug. Dinsdagavond Nederlandse tijd heeft Google de Pixel 3a en Pixel 3a XL gepresenteerd.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.