Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hashtags met desinformatie over vaccinaties geblokkeerd op Instagram

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2019, 10:08 CategorieApplicaties

Instagram heeft bekendgemaakt dat het bedrijf hashtags met desinformatie over vaccinaties actief zal gaan blokkeren. Daarvoor zal machine learning worden ingezet. De fotodeeldienst hoopt zo te voorkomen dat mensen zich niet laten inenten door het lezen van verkeerde informatie.

Instagram blokkeert hashtags over foutieve vaccinatiesinformatie

Instagram heeft laten weten dat het bedrijf actief desinformatie over vaccinaties gaat blokkeren op de fotodeeldienst, door de informatie weg te laten uit de zoekmachine en hashtags te blokkeren. Zo probeert de dienst te voorkomen dat mensen zich niet laten inenten door het lezen van foutieve informatie. Er wordt niet zomaar content geblokkeerd overigens: het moet specifiek gaan over desinformatie die als zodanig is aangewezen door de Wereldgezondheidsorganisatie, en organisaties die soortgelijke functies vervullen.

Instagram zal de posts die worden verwijderd bekijken en door middel van machine learning hashtags op grotere schaal kunnen aanpakken. Ook zal de applicatie in een pop-up in beeld brengen die mensen meer en betrouwbare informatie over vaccinaties en vaccineren kan geven. Deze pop-up zal binnenkort worden uitgerold. De komende weken zul je nog steeds desinformatie over vaccineren aantreffen op het platform, aangezien het systeem nog in een vroege fase zit en er nog een hoop werk verricht moeten worden voordat alles goed werkt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.