Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HDR10+-certificatie voor scherm OnePlus 7 Pro

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2019, 10:52 CategorieAndroid

Waar OnePlus eerder dit weekend in een video nog de draak stak met de ip-certificering, daar wil het bedrijf wel graag laten weten dat het nieuwe scherm van de OnePlus 7 Pro gecertificeerd is voor HDR10+. HDR10+ vinden we terug op een aantal televisies en smartphones en OnePlus is blij dat de OnePlus 7 Pro zich nu bij dit gezelschap mag voegen. Pete Lau, CEO van OnePlus:

“We zijn blij met onze samenwerking met YouTube en Netflix die het mogelijk maakt voor onze gebruikers om video in HDR10 kwaliteit te kijken. “HDR10+ is niet alleen de toekomst van televisieschermen, maar ook van smartphone schermen. We hopen dat onze nieuwe smartphone een hoge, nieuwe standaard zet voor de industrie en daarmee een wereld vol visuele pracht opent voor gebruikers.”

QHD+-resolutie en 90Hz

Eerder al kreeg het scherm van de OnePlus 7 Pro een A+-rating van DisplayMate en het keurmerk Safety for Eyes van VDE. Eerder werd al bevestigd dat het scherm van de OnePlus 7 Pro voorzien is van een QHD+-resolutie en een verversingssnelheid heeft van 90Hz.

HDR10+ levert frame-by-frame aanpassingen om een optimale representatie te geven qua contrast van content afkomstig van de HDR bron. HDR10+ produceert ook 4.000 nits aan helderheid, een gigantische toename vergeleken met de 3.000 nits van HDR10. Het is een open format zonder licenties en royalty’s, en daarom eenvoudig te gebruiken door fabrikanten en producenten van content, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door middel van een HDR10+ certificaat en logo programma.

De OnePlus 7 Pro is het meest geavanceerde toestel van de nieuwe OnePlus 7-serie. Zo krijgt dit toestel een cameramodule met drie camera’s achterop en zou deze beschikken over 3x optische zoom. De bekende lage prijzen van OnePlus stijgen echter wel steeds meer. Het Pro-model krijgt mogelijk een vanafprijs van 749 euro. De officiële presentatie van de nieuwe OnePlus 7-serie is op 14 mei. Eerder lekten er al renders (zie foto) uit van het nieuwe toestel via Winfuture.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.