Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei is geen lid meer van wifi-, sd- en usb-organisaties (update)

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2019, 9:07 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei is geen lid meer van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de wifi-, sd- en usb-standaarden. Dit heeft allemaal te maken met de ban die de Verenigde Staten heeft opgelegd aan het bedrijf.

Huawei in zwaar weer

De Chinese fabrikant Huawei mag van de Verenigde Staten voorlopig geen zaken meer doen met Amerikaanse bedrijven. Daardoor is de Android-licentie ingetrokken (en later voor drie maanden teruggegeven) en mag het bedrijf geen Amerikaanse chips meer inkopen. Daar komen nu extra problemen bij bovenop, aangezien de populaire telefoonmaker ook geen lid meer is van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de standaarden van wifi, sd-kaarten en usb. Ook dit zijn namelijk allemaal Amerikaanse organisaties.

Wat dit allemaal betekent voor de toekomst van het Chinese bedrijf, is momenteel nog onzeker. De fabrikant zit in zwaar weer; donkere wolken die pas wegtrekken wanneer de opgelegde ban wordt opgeheven door de Amerikaanse regering. Zoals het er nu naar uitziet mag Huawei in elk geval geen telefoons maken met Android, bluetooth, (waarschijnlijk) ARM-processors en nu dus ook sd-kaarten aan boord. Ondertussen is het bedrijf mogelijk in gesprek met een alternatieve appwinkel en wordt er gewerkt aan een eigen os.

Update: 30-05

Huawei is wederom lid van alle hierboven genoemde organisaties. Mogelijk zal de Chinese fabrikant wederom van de lijst gehaald worden wanneer de ban volledig in werking is gesteld.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.