Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 20 Pro keert terug in Android Q-bètaprogramma

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2019, 11:45 CategorieAndroid

Google heeft de Huawei Mate 20 Pro opnieuw geplaatst in het Android Q-bètaprogramma. Dit lijkt erop te wijzen dat Android 9.0 Pie niet de laatste versie van het Android-besturingssysteem voor de Huawei Mate 20 Pro zal zijn.

Deze maand plaatste de Amerikaanse regering Huawei op de zogenaamde Entity List. Deze lijst omvat Chinese bedrijven die geen zaken meer mogen doen met Amerikaanse bedrijven zonder goedkeuring van de Amerikaanse overheid. Voor Google betekende dit dat de banden met Huawei moesten worden verbroken en dat de Android-licentie voor Huawei werd ingetrokken.

Dit betekende ook dat de Huawei Mate 20 Pro werd teruggetrokken uit het Android Q-bètaprogramma. Een dag na aankondiging krabbelde de Amerikaanse regering echter alweer terug (het kost tenslotte ook Amerikaanse bedrijven veel geld) en werd er 90 dagen uitstel verleend met een tijdelijke licentie. Deze tijdelijke licentie zorgt ervoor dat o.a. Google weer zaken mag doen met Huawei. Ook keerde de Chinese fabrikant alweer terug op de lijst van organisaties die verantwoordelijk zijn voor de wifi-, sd- en usb-standaarden.

Sancties mogelijk van tafel bij handelsakkoord VS en China

Wat er gaat gebeuren als de 90 dagen voorbij zijn is nog niet bekend. Trump heeft tijdens een conferentie over landbouw laten weten dat Huawei mogelijk een rol kan gaan spelen in het aankomende handelsoverleg met China. Bij een eventueel handelsakkoord gaan de sancties tegen de Chinese smartphonefabrikant mogelijk weer van tafel.

Heb je op dit moment een Huawei-telefoon in je bezit? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Alle huidige smartphones van Huawei en submerk Honor die op de markt zijn krijgen nog gewoon de benodigde beveiligingsupdates.

  • Delen:
Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.